Wayne Rooney är taggad för att få spela igen men ser sig inte som en frälsare i den engelska truppen.
1 av 3
Wayne Rooney är taggad för att få spela igen men ser sig inte som en frälsare i den engelska truppen. - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
Då trampade han ner Miodrag Dzudovic – men nu får han spela igen.
2 av 3
Då trampade han ner Miodrag Dzudovic – men nu får han spela igen. - Foto: Darko Bandic/SCANPIX
Efter det röda kortet i EM-kvalet mot Montenegro fick inte Rooney spela de två första matcherna i EM.
3 av 3
Efter det röda kortet i EM-kvalet mot Montenegro fick inte Rooney spela de två första matcherna i EM. - Foto: Darko Bandic/SCANPIX

Rooney: "Jag vinner inte EM ensam"

Efter två matchers avstängning är Wayne Rooney tillgänglig för spel mot Ukraina – men han ser sig själv inte som en frälsare: "Vi är 23 man i truppen."


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KRAKOW. 28 mål på 74 matcher har det blivit för Englands mest lysande stjärna Wayne Rooney i landslagströjan. De två första matcherna i EM fick inte 26-åringen spela på grund av en onödig eftersläng i Englands EM-kvalmatch mot Montenegro.

Men mot Ukraina på tisdag är han tillgänglig för spel igen – något som de flesta engelska fansen har längtat efter. Men Rooney vill inte se sig själv som någon slags Messias i det engelska laget.

– Jag sätter inte den pressen på mig själv. Det är 23 spelare i laget och pressen ligger på oss alla. Det är underbart att vi har gjort några mål och att vi har fått de poäng vi har fått. Jag kommer inte att vinna EM ensam, det är 23 spelare som kommer att bidra och hjälpa oss att vinna turneringen, sa Rooney på dagens engelska presskonferens.

"Taggad på att komma ut på planen igen"

Men det finns oavsett ingen tvekan på att Rooney är taggad för att gå in i turneringen och spela sin första match i EM.

– Jag känner mig redo och är taggad på att komma ut på planen och spela fotboll igen, säger han.

Men Rooney har konkurrens. I matchen mot Sverige gjorde båda anfallskonkurrenterna Andy Carroll och Danny Welbeck mål. Men inte skulle väl Roy Hodgson våga peta Manchester Uniteds storstjärna mot Ukraina?

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!