Stockholm

Löw: "De får leva med sina roller i Tyskland"

...som har startat mot både Portugal och Holland.
1 av 4
...som har startat mot både Portugal och Holland. Foto: Getty Images Europe
Men Joachim Löw tänker inte ge efter kraven från Bayern Münchens mittfältare.
2 av 4
Men Joachim Löw tänker inte ge efter kraven från Bayern Münchens mittfältare. Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån
I landslaget har Kroos fått vänja sig att vara andrahandsvalet bakom Thomas Müller...
3 av 4
I landslaget har Kroos fått vänja sig att vara andrahandsvalet bakom Thomas Müller... Foto: Frank Augstein/SCANPIX
Till skillnad från vad bilden visar är inte Toni Kroos nöjd över att fått börja på bänken i Tysklands två första matcher.
4 av 4
Till skillnad från vad bilden visar är inte Toni Kroos nöjd över att fått börja på bänken i Tysklands två första matcher. Foto: Manu Fernandez/SCANPIX

Den tyske förbundskaptenen böjer sig inte för några krav av speltid från bänknötaren Toni Kroos.


Läs mer
Grupp B

1. Tyskland 9 poäng 5-2
2. Portugal 6 poäng 5–4
3. Danmark 3 poäng 4-5
4. Holland 0 poäng 2-5

Tyskland möter Grekland och Portugal möter Tjeckien i kvartsfinalspelet.

LVIV. Bayern Münchens unga stjärna Toni Kroos har krävt mer speltid av den tyske förbundskaptenen Joachim Löw i EM. Kroos, som hittills bara har spelat 12 minuter i turneringen, sägs vara missnöjd över att ha blivit petad lagkamraten i Bayern München Thomas Müller.

I den tyska toppklubben har många gånger Kroos varit förstahandsvalet på den offensiva mittfältsplatsen men i EM väljer alltså Löw skyttekungen i VM 2010 Müller först. Och han tänker inte trippa på tårna inför 22-åringens krav.

– De må spela kontinuerligt i sina klubblag men de får leva med sina roller här, säger Löw enligt den danska tidningen Ekstrabladet.

"Självklart kan andra spelare få chansen"

Löw betonar att spelarna måste förstå att turneringen bara har börjat och att han anpassar sin laguttagning efter vilket motstånd Tyskland möter.

– Om någon väljer sin ord fel i den mixade zonen skulle jag inte lägga alltför mycket vikt vid det. Turneringen är bara två matcher gammal än så länge så det kan fortfarande hända mycket. Självklart kan andra spelare få chansen, säger han till Reuters.

Andra spelare i den tyska truppen som hittills har fått leva med att börja på bänken är exempelvis den tyske landslagslegendaren Miroslav Klose och ungtupparna Mario Götze och Marco Reus.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.