Han säkrade tyskarnas kvartsfinalplats definitivt.
Han säkrade tyskarnas kvartsfinalplats definitivt. - Foto: Getty Images
Vikarierande högerbacken Lars Bender avgjorde med sitt 2-1-mål i den 80:e minuten. - Foto: Getty Images
Nicklas Bendtner och de andra danskarna får åka hem och deppa. Trots flera bra prestationer blev det ingen kvartsfinal.
Inga glada miner i dansklägret efter matchen.
Inga glada miner i dansklägret efter matchen. - Foto: Getty Images

Danska EM-drömmen över – Tyskland övermäktiga

De inledde med en skräll som ekade över Europa - men två förluster senare är Danmark ändå ute ur EM.

Danmark–Tyskland 1–2 (1–1)

0–1 (19) Lukas Podolski

1–1 (24) Michael Krohn–Dehli

1–2 (80) Lars Bender

LVIV. Inför sin sista gruppspelsmatch hade våra grannar allt i egna händer. En vinst och Danmark skulle få spela kvartsfinal i EM 2012. Det var bara ett problem. Motståndarna hette Tyskland. Tyskland som hade vunnit båda sina tidigare matcher och var fortfarande inte klara för slutspelet. Det var en övermäktig uppgift för danskarna – trots att de gjorde en bra match i Lviv.

Danmark höll i bollen inom laget, spelade ett tajt försvarsspel och vågade anfalla mot tyskarna. Men det var Tyskland som i slutändan var det bättre laget. Mot slutet av matchen sjönk det danska försvaret allt längre ner i knät på målvakten Stephan Andersen. Till slut blev det för mycket. Något oväntat var det den tyske ytterbacken Lars Bender som slog spiken i kistan. När Mesut Özils passning rann förbi den tilltänkta adressaten Miroslav Klose dök plötsligt Bender upp som gubben i lådan och satte 2–1 i den 80:e minuten.

Den första halvleken var jämn och danskarna visade styrka när de kvitterade bara fem minuter efter Podolskis ledningsmål i den 19:e minuten. Det var hjälten mot Holland, Michael Krohn–Dehli, som slog till igen och nickade in kvitteringen.

Men det räckte inte för danskarna och EM är nu över. För Tyskland däremot – som tog sin tredje raka seger – betyder det här att man får möta Grekland i kvartsfinalen. En munsbit eller?

*****

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.