Det blev två mål för storstjärnan i Portugals 2–1-vinst mot Holland.
1 av 6
Det blev två mål för storstjärnan i Portugals 2–1-vinst mot Holland. - Foto: Lars Baron/Getty Images
2 av 6
Rafael Van der Vaart satte 1–0 för Holland men det räckte inte till den här gången. - Foto: Ian Walton/Getty Images
Ronaldo slog till i den sista gruppspelsmatchen mot Holland.
3 av 6
Ronaldo slog till i den sista gruppspelsmatchen mot Holland. - Foto: Julian Finney/Getty Images
Ronaldo och hans mannar blev för svåra och får nu möta Tjeckien i kvartsfinal.
4 av 6
Ronaldo och hans mannar blev för svåra och får nu möta Tjeckien i kvartsfinal. - Foto: Ian Walton/Getty Images
Och holländarna deppade ihop.
5 av 6
Och holländarna deppade ihop. - Foto: Getty Images
Cristiano Ronaldo vaknade verkligen när det behövdes som mest.
6 av 6
Cristiano Ronaldo vaknade verkligen när det behövdes som mest. - Foto: Getty Images

Ronaldo grusade Hollands slutspelsdrömmar

Med sina två första mål slog Ronaldo och hans Portugal ut en av EM:s största förhandsfavoriter Holland ur slutspelet.

Portugal–Holland 2–1 (1–1)

0–1 (11) Rafael Van der Vaart

1–1 (28) Cristiano Ronaldo

2–1 (74) Cristiano Ronaldo

KHARKIV. Tre förluster på tre matcher. Holland blev hela EM:s största favoritfall i mästerskapet. Artisten bakom skådespelet? Cristiano Ronaldo. Ronaldo som tidigare har blivit hårt kritiserad i EM för sina insatser visade äntligen vad han går för – och att han åtminstone är Europas bästa fotbollsspelare. Med sina två mål krossade han Hollands chanser att ta sig till slutspel i EM – och tog sitt eget land vidare.

Trots att Holland började bäst och att Rafael Van der Vaart gjorde mål redan i den elfte minuten var det Portugals match i Kharkiv. Efter Ronaldo satte kvitteringen i den 24:e minuten hade Portugal det mesta och det bästa i matchen. Så hans andra mål med drygt 15 minuter kvar av matchen var därför logiskt. Och snyggt. Han löpte sig förbi på vänsterkanten och fick en mycket fin djupledsboll av Joao Moutinho som Real-stjärnan tog vara på. En skottfint, ett avslut och sedan var hela EM för Hollands del. Det var inget snack. Det var Portugals match och definitivt inte Hollands EM.

Detta betyder att Portugal möter Tjeckien i sin kvartsfinal medan Holland skamset får flyga hem igen.

*****

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.