Han var mycket glad över sina två mål och 2–1-segern mot Holland.
1 av 3
Han var mycket glad över sina två mål och 2–1-segern mot Holland. - Foto: Carl Recine/Bildbyrån
"Jag vill gratulera alla spelare för segern. Jag är väldigt glad för den och för min sons födelsedag", sa han efter matchen.
2 av 3
"Jag vill gratulera alla spelare för segern. Jag är väldigt glad för den och för min sons födelsedag", sa han efter matchen. - Foto: Carl Recine/Bildbyrån
Ronaldo hyllade sin sons födelsedag genom att suga på tummen och skrika "till dig min son" till kamerorna.
3 av 3
Ronaldo hyllade sin sons födelsedag genom att suga på tummen och skrika "till dig min son" till kamerorna. - Foto: Julian Finney/Getty Images

Ronaldos målgest – en hyllning till sin son

Cristiano Ronaldo hyllade sin son efter sina avgörande mål mot Holland i 2–1-vinsten.


Grupp B

1. Tyskland 9 poäng 5-2
2. Portugal 6 poäng 5–4
3. Danmark 3 poäng 4-5
4. Holland 0 poäng 2-5

Tyskland möter Grekland och Portugal möter Tjeckien i kvartsfinalspelet.

KHARKIV. Före matchen mot Holland hade storstjärnan Cristiano Ronaldo fått mycket kritik för att han inte har kommit upp sin normala nivå i EM. Men i går kväll gav han svar på tal och satte båda målen som tog Portugal till kvartsfinal och slog ut stornationen Holland ur EM.

Ronaldo hade dessutom två anledningar till att fira i matchen. När han satte 1–1-kvitteringen i den 28:e minuten sprang han fram mot en kamera och skrek: "Till dig min son". Cristiano Ronaldo Junior, som hans son heter, fyllde nämligen två år i går och efteråt hyllade Ronaldo den äldre Portugals seger – och sin son.

– Jag vill gratulera alla spelare för segern. Jag är väldigt glad för den och för min sons födelsedag, säger Real Madrid-stjärnan enligt den portugisiska tidningen Expresso.

Som om glädjeämnena inte var nog för 27-åringen så blev han dessutom historisk i går. Han är nämligen den förste portugis som har gjort mål i fem raka internationella mästerskap. Ronaldo har gjort mål i EM 2004, i VM 2006, i EM 2008, i VM 2010 och nu i EM 2012.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

1 timme sedan

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

1 timme sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

1 timme sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

2 timmar sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.

Disney+ sänder Europamatcher

2 timmar sedan
De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney+ att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

2 timmar sedan
Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.