Hollands EM har varit kantat av förluster och interna stridigheter.
1 av 3
Hollands EM har varit kantat av förluster och interna stridigheter. - Foto: Getty Images
Arjen Robben uppges ha ropat "håll käften" åt tränaren Bert van Marwijk.
2 av 3
Arjen Robben uppges ha ropat "håll käften" åt tränaren Bert van Marwijk. - Foto: Vadim Ghirda/Scanpix
Holland deppar - en vanlig syn under EM.
3 av 3
Holland deppar - en vanlig syn under EM. - Foto: Getty Images

Holland - lagbygget som rasade samman

Efter fiaskot talas det om splittrat landslag. Stämningen ska ha varit dålig och Arjen Robben ropade "håll käften åt" tränaren.


Grupp B

1. Tyskland 9 poäng 5-2
2. Portugal 6 poäng 5–4
3. Danmark 3 poäng 4-5
4. Holland 0 poäng 2-5

Tyskland möter Grekland och Portugal möter Tjeckien i kvartsfinalspelet.

KHARKIV. I söndags lämnade VM-finalisterna Holland EM med dunder och brak efter tre raka förluster. Storstjärnan Arjen Robben uppges ha skrikit "håll käften" till förbundskaptenen Bert van Marwijk under förlustmatchen mot Portugal, rapporterar holländska medier.

- Det finns vissa saker om hände i truppen, men vi måste hålla det internt, sa Arjen Robben efter matchen i går enligt AD.nl.

"En annan stämning än under VM"

De olika händelserna inom laget verkar ha påverkat stämningen.

- Jag kan inte titta i ansiktet på de andra spelarna. Men stämningen i gruppen skiljer sig från hur den var under VM för två år sedan, säger Mark van Bommel.

Lägerledarna van Persie och Sneijder

Holland har med Sydafrika-VM undantaget, haft flera problem med att hålla sams och det här mästerskapet kan sälla sig till den skaran. Enligt den holländska radiokanalen BNR har truppen varit delad i två läger. Den ena gruppen leddes av Wesley Sneijder och förespråkade en mer offensiv fotboll. Den andra gruppen ville behålla det gamla holländska spelsättet och leddes av Robin van Persie.

Oavsett vilken grupp som fick bestämma så står en sak klart. Holland misslyckades totalt. Både på planen och som lag.

*****                       

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.