Måndag 19 Apr
Stockholm

Buffon: "Tack Spanien"

"Jag var helt övertygad om att Spanien skulle vinna sin match och vi måste tacka dem för det."
1 av 3
"Jag var helt övertygad om att Spanien skulle vinna sin match och vi måste tacka dem för det.". Foto: Gregorio Borgia/SCANPIX
Buffon fick ett gult kort mot Irland och blir därför avstängd om han får ytterligare en varning i turneringen.
2 av 3
Buffon fick ett gult kort mot Irland och blir därför avstängd om han får ytterligare en varning i turneringen. Foto: Gregorio Borgia/SCANPIX
Buffon tackar Spanien för deras vinst mot Kroatien.
3 av 3
Buffon tackar Spanien för deras vinst mot Kroatien. Foto: Sergey Ponomarev/SCANPIX

Gigi Buffon tycker att ett tack till Spanien var på sin plats efter att deras vinst tog Italien till kvartsfinal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GDANSK. Italien vann komfortabelt med 2–0 mot Irland – och gjorde därmed vad de skulle för att ta sig vidare i grupp C i EM. Problemet var att de också var tvungna att förlita sig på att resultatet mellan Spanien och Kroatien gick deras väg för att gå till kvartsfinal. Och inte ens när Jesus Navas gjorde 1–0 i den 87:e minuten för Spanien var saken klar för italienarna. Kroatien hade bara behövt 1–1 för att slå ut Italien – men nu blev det inte så och Italien får möta ettan i Sveriges grupp i kvartsfinal.

Italiens 34-årige målvakt Gigi Buffon vill tacka Spanien för att de tog italienarna vidare.

– Jag har känt mig lugn de senaste fyra dagar eftersom vårt enda problem var vår match. Det säger jag på grund av att jag var helt övertygad om att Spanien skulle vinna sin match och vi måste tacka dem för det, säger Buffon enligt Football Italia och fortsätter sitt resonemang:

– Eftersom jag visste att Spanien troligen skulle hålla i bollen till sista minuten kände jag mig lugn. Gjorde de inte?, frågar Buffon och får veta att Kroatien pressade Spanien i slutminuterna.

– Tur att jag inte tittade då, pustar stjärnmålvakten ut enligt Football Italia.

Italiens andraplats i gruppen betyder att de får möta Frankrike, England eller Ukraina i kvartsfinalen.

*****                       

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela