Och i Champions League-finalen missade Robben straff i förlängningen när Bayern München förlorade mot Chelsea.
1 av 3
Och i Champions League-finalen missade Robben straff i förlängningen när Bayern München förlorade mot Chelsea. - Foto: Martin Meissner/SCANPIX
Holland förlorade alla tre matcherna i EM-gruppspelet.
2 av 3
Holland förlorade alla tre matcherna i EM-gruppspelet. - Foto: Geert Vanden Wijngaert/SCANPIX
Arjen Robben är mycket besviken över sin säsong med Bayern München och Holland.
3 av 3
Arjen Robben är mycket besviken över sin säsong med Bayern München och Holland. - Foto: Manu Fernandez/SCANPIX

Robben: "Värsta säsongen i mitt liv"

Först förlust i Champions League-finalen och sedan ett alltför tidigt uttåg ur EM med Holland. Arjen Robben är mer än bara missnöjd med årets säsong.


Grupp B

1. Tyskland 9 poäng 5-2
2. Portugal 6 poäng 5–4
3. Danmark 3 poäng 4-5
4. Holland 0 poäng 2-5

Tyskland möter Grekland och Portugal möter Tjeckien i kvartsfinalspelet.

AMSTERDAM. Den holländska yttern Arjen Robben har haft en tung säsong. I Champions League-finalen mot Chelsea hade 28-åringen chansen att troligen avgöra matchen på straff i förlängningen – men missade. I bundesliga slutade hans Bayern München bara tvåa efter succén Dortmund. Och i EM förlorade Holland alla sina tre gruppspelsmatcher och åkte ur turneringen med ett brak. Det är klart att Robben hade hoppats på att få ut mer av säsongen.

– Det här är den värsta säsongen i mitt liv, säger Robben till Goal.com och förklarar att han hade hoppats på så mycket mer.

– Det är otroligt och det gör ännu mer ont eftersom jag var så förväntansfull innan säsongen. Om Champions League-finalen var en chock så var besvikelsen med landslaget ännu mer oväntad. Inte ens den största pessimisten trodde väl att vi skulle bli utslagna utan någon poäng i gruppspelet, säger Robben som nu ska gå på semester och koppla bort fotbollen ett tag.

– Jag måste koppla av och ladda batterierna inför nästa säsong. Då hoppas jag att allting kommer att sluta bättre och annorlunda för mig, avslutar 28-åringen i intervjun med Goal.com.

*****                       

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

1 timme sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.