John Alvbåge tror att kvällens match mellan Sverige och Frankrike blir underhållande – men han förstår inte varför Wernbloom inte har spelat i EM.
John Alvbåge tror att kvällens match mellan Sverige och Frankrike blir underhållande – men han förstår inte varför Wernbloom inte har spelat i EM. - Foto: Bildbyrån

Alvbåge: "En gåta att Wernbloom inte har spelat"

KRÖNIKA. Nyheter24:s EM-krönikör John Alvbåge om att kvällens match kommer att underhållande och att han inte förstår varför Wernbloom har fått nöta bänk i EM.


I afton väntar Sverige mot Frankrike i europamästerskapen i fotboll. En stormatch och spänningen är oooolidlig! Nej, tyvärr knappast! Det är sjukt trist att det ska behöva vara såhär, att vi redan är ute efter endast två spelade matcher.

Men matchen ska ändå spelas och för Frankrike är matchen väldigt viktig och vi måste visa heder och moral.

Givetvis måste vårt kära landslag avsluta turneringen bra och ge dom svenska fansen något att glädjas åt. Man ska inte glömma att det är stora bonusar på spel också vid en eventuell seger så vissa pampar på förbundet ser nog gärna ett extra tillskott till förbundskassan skulle jag tro.

Det vi vet är att Elmander inte spelar på grund av hans fotskada. Nu i efterhand kan man konstatera att det var fel att ta med Elmander till Ukraina då han helt enkelt inte var läkt till 100 procent. Elmander är en fantastisk spelare när han är fit for fight men som vi nu såg under EM är en Elmander på 60-70 procent ingen superspelare.

Frågan är om Hamrén ser en chans att börja spela in ett nytt lag inför VM-kvalet redan nu eller om han kör på med sin elva som han använt under EM?

På mittfältet skulle jag vilja se stora förändringar. Dels för att mittfältet varit den lagdelen som man varit mest besviken på hittills och just på mitten har vi många duktiga som bankar på dörren att få komma in.

Jag vill absolut se Wernbloom på planen. Jag förstår faktiskt inte varför han inte fått en enda minut hittills. Det är en gåta att han inte ens fick spela i öppningsmatchen med tanke på hans spel i den ryska ligan och att motståndarna var Ukraina.

Våra motståndare Frankrike har, efter två spelade matcher, imponerat mycket. Laurent Blanc har ett välbalanserat lag med en målvakt i yppersta världsklass och det är väl endast den centrala delen i backlinjen som man kan ifrågasätta. Philippe Mexès är säkert världens bästa mittback om du frågar honom själv men han kan helt klart göra konstiga ingripanden under matcherna.

Jag är övertygad om att fransmännen vill vinna gruppen och givetvis går det inte att spela på resultat i ett EM-slutspel.

Hur som helst så finns det stora förutsättningar för en underhållande match i kväll då båda lagen kommer att gå för segern.

Båda lagen har varit rätt så frejdiga offensivt och det lär fortsätta i kväll. Frankrikes backlinje är på pappret den svagaste lagdelen och defensivt har Sverige släppt till ovanligt mycket så en målrik match lär det bli. Vi är ute ur turneringen men liiiite spänning finns det trots allt kvar och i afton sjunger vi en sista gång för vårt svenska landslag.

EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.