Torsdag 15 Apr
Stockholm

Blokhin: "England är mer nervösa än vad vi är"

Oleh Blokhin vill tona ner förväntningarna inför kvällens måstematch.
1 av 3
Oleh Blokhin vill tona ner förväntningarna inför kvällens måstematch. Foto: Sergei Chuzavkov/SCANPIX
Nationalikonen Sjevtjenko blev stor matchhjälte mot Sverige. Men är osäker till spel i kväll.
2 av 3
Nationalikonen Sjevtjenko blev stor matchhjälte mot Sverige. Men är osäker till spel i kväll. Foto: Getty Images
Andrij Voronin tror att Ukrainas hemmaplansfördel kommer att avgöra.
3 av 3
Andrij Voronin tror att Ukrainas hemmaplansfördel kommer att avgöra. Foto: Efrem Lukatsky/Scanpix

Ukrainas förbundskapten Oleg Blokhin lägger all press på England inför kvällens ödesmatch. "De är en av favoriterna och förväntas spela finalen".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Grupp D

1. Frankrike 4 poäng 3-1
2. England 4 poäng 4-3
3. Ukraina 3 poäng 2-3
4. Sverige 0 poäng 3-5

Återstående matcher
Ukraina-England
Frankrike-Sverige

Ettan möter Italien i kvartsfinal och tvåan får möta regerande mästarna Spanien.

KIEV. Värdnationen Ukraina måste vinna mot England på tisdagskvällen för att gå vidare till kvartsfinal. Tiotusentals ukrainare har samlats på Donetsks gator för att stötta sitt lag och Andrij Voronin har kallat matchen "den viktigaste i Ukrainas historia". Förbundskaptenen Oleg Blokhin vill dock tona ner förväntningarna.

– England kommer vara mer nervösa. De är en av favoriterna och förväntas spela i final. De har större problem än vad vi har och pressen ligger på dem. Vi kan gå in i den här matchen mer avslappnat. Skulle England förlora skulle det vara väldigt oväntat, säger Blokhin på en presskonferens.

Storstjärnan Andrij Sjevtjenko är knäskadad och riskerar att missa matchen. Blokhin vägrade dock svara på frågor om sin skyttekung och hänvisade till att det finns 22 andra spelare i truppen. Om pressen från hemmafansen, sade han:

– Det skulle förstås vara fantastiskt om vi vinner, men det är en helt annan sak. Ingen förväntar sig att vi ska flyga till månen. Fansen bör förvänta sig en bra match men vi ska inte säga att vi kommer vinna hela EM på grund av det. Jag tror inte de skulle skjuta oss om vi förlorade.

*****                       

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela