Rami: "En heroisk insats av Sverige"

- 19/06/2012, 23:18 -
Rami Shaaban om landslagets uppladdning.

Rami Shaaban om landslagets uppladdning.

KRÖNIKA. Nyheter24:s EM-krönikör Rami Shaaban är både stolt och frustrerad efter Sveriges vinst över Frankrike med 2-0.

Man ställde sig frågan om hur Hamrén tänker innan matchen med tanke på att vi inte hade något att spela för och jag tycker att han gör helt rätt som som spelar de bästa spelarna som är tillgängliga. Det visar på att vi verkligen vill göra det bästa av den tråkiga situation vi försatt oss i.

I första halvlek spelade vi minst lika bra som Frankrike och vågade hålla boll och tålamod i uppbyggnaden och det visar än en gång hur viktiga Kim Källström och Anders Svensson är för oss i mitten. De vågar hämta boll och framför allt är de trygga med boll vilket ger ett lugn i stället för att tjonga långbollar som vi gjorde mot Ukraina. Tyvärr så insåg Erik  Hamrén det lite för sent men som jag nämnt tidigare så är det Hamréns första mästerskap och det får vi heller inte glömma. Tycker att han har gjort ett fantastisk jobb för Sverige.

Bästa chansen i första halvlek var Ola Toivonens friläge där han göra allt rätt förutom mål men det är lite signifikativt för hur det gått för oss. Vi har inte marginalerna på vår sida tyvärr.

Backlinjen har skött sig riktigt bra och Olof Mellberg visar verkligen vägen med sin vinnarmentalitet och jag kan faktiskt jämföra honom med en annan mittback jag spelat med som älskar att försvara sig precis som Olof och ser en stolthet i det. Den jag tänker på är min före detta kollega från Arsenal, Martin Keown, det är nästan som att de är klonade i deras spelsätt.

Man kan även säga att Frankrike var väldigt försiktiga i första halvlek och så länge det står noll noll så kommer både England och Frankrike inte ta några chanser för att forcera.

Vilket grymt inhopp av Chippen och måste säga att Zlatans mål är EM:s snyggaste mål hittills. Allt vi skapade i andra halvlek hade Chippen en fot med i och det är så kul att det han visat i detta EM är en av få ljuspunkter för oss. Alla som kritiserade den Saudiska ligan och Chippens kvalité får nog tänka en gång till innan man säger någonting innan man sett den ligan eller hur Chippen presterar. Seb Larssons mål var regisserat av Chippen men vilken träff när han dunkar in bollen i nättaket.

Det var en heroisk insats av grabbarna i kväll men man blir samtidigt så jäkla frustrerad att vi hade en sådan plump i första matchen som gjorde att uppförsbacken blev alldeles för brant mentalt samt prestationsmässigt. Visst, Frankrike kanske inte rosade marknaden precis men det tar inte ifrån att vi kanske gjorde dem dåliga och visade mod och karaktär i dag. Hatten av till alla och vi fick ett värdigt avslut på denna turnering. Måste kännas underbart Isaksson att se hur grabbarna slet framför honom. Vet inte hur många blockar vi hade från backlinjen idag för att frejda vårt mål.

Matchen lirare för mig är Mellberg utan tvekan tätt följt av Chippen men en dag som denna ska alla spelare ha en stor eloge.

*****                           

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.