Måndag 19 Apr
Stockholm

Operation övertalning: "Sagt till Olof att han ska fortsätta"

Mittbacken var precis, som hela landslaget, fantastisk mot Frankrike.
1 av 5
Mittbacken var precis, som hela landslaget, fantastisk mot Frankrike. Foto: Scanpix
Förbundskaptenen har inlett kampanjen för att Mellberg ska fortsätta i landslaget.
2 av 5
Förbundskaptenen har inlett kampanjen för att Mellberg ska fortsätta i landslaget. Foto: Scanpix
Anders Svensson fortsätter i landslaget till Hamrténs stora glädje.
3 av 5
Anders Svensson fortsätter i landslaget till Hamrténs stora glädje. Foto: Scanpix
Erik Hamrén hyllade Zlatan Ibrahimovic på sista presskonferensen i Ukraina.
4 av 5
Erik Hamrén hyllade Zlatan Ibrahimovic på sista presskonferensen i Ukraina. Foto: Scanpix
Hamrén om kaptenerna: "Jag hade lite extra snack med dem under en turnering och Anders har varit otrolig."
5 av 5
Hamrén om kaptenerna: "Jag hade lite extra snack med dem under en turnering och Anders har varit otrolig.". Foto: Scanpix

Förbundskaptenen har hoppas på att mittbacken ska fortsätta i landslaget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. För Olof Mellberg tog landslagskarriären slut med en vinst. Mittbacken har varit tydlig med att EM var den sista turneringen med Sverige - men nu hoppas Erik Hamrén på att mittbacken ska tänka om.

– Jag pratade med honom i går morse (tisdagen). Om läget varit rätt hade jag tänkt byta ut honom på slutet så han kunde bli hyllad. Men det var bäst att fråga honom för han hade kunnat bli sur också, säger förbundskaptenen på dagens presskonferens, pausar och skrattar:

– Då pratade vi lite till också och då sade han att till 99 procent har jag bestämt sig. Så vi får se, det var inte hundra ännu. Men jag tänker inte övertala honom. Jag säger vad jag tycker och jag har sagt till honom att jag tycker att han ska köra vidare. Att han är bättre än kanske någonsin. Han skulle vara väldigt viktig för oss även om jag är säker på att han inte kommer göra någon mer slutspelsmatch. Han skulle vara viktig i VM-kvalet.

"Har varit fantastisk"

En annan i åldring i laget, Anders Svensson, har växt in i turneringen. Där tror Erik Hamrén på en fortsättning i blågult, även i fall boråsaren har hunnit 35 år gammal.

– Han ville höra min synpunkt och när han fick det sade han att vi kör vidare. Han kan ge mycket till laget och också införstådd med att det kanske inte blir lika mycket speltid som tidigare, säger Erik Hamrén och reder ut situationen: 

– Han är inte lika säker på sin position men det är han på det klara med och vill ändå vara med och bidra. Jag hade lite extra snack med mina kaptener under en turnering och Anders har varit otrolig. Som när han inte fick starta mot Ukraina ser han laget före jaget. Jag ser med glädje mot att Anders kör vidare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela