Sverige avslutade med att besegra Frankrike - men på sista presskonferensen var Hamrén självkritisk.
1 av 4
Sverige avslutade med att besegra Frankrike - men på sista presskonferensen var Hamrén självkritisk. - Foto: Scanpix
Olof Mellberg och Johan Elmander efter 1-1 mot England.
2 av 4
Olof Mellberg och Johan Elmander efter 1-1 mot England. - Foto: Scanpix
Hamrén slutade läsa tidningarna efter Ukrainamatchen.
3 av 4
Hamrén slutade läsa tidningarna efter Ukrainamatchen. - Foto: Scanpix
Andreas Granqvist.
4 av 4
Andreas Granqvist. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Hamrén: "Vårt EM är inte godkänt"

Förbundskaptenen summerade turneringen på sin sista presskonferens i Ukraina.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Trots att matchen inte gällde någonting gjorde Sverige sin bästa insats i turneringen och besegrade Frankrike.

I dag mötte Erik Hamrén pressen för sista gången på Platium Hotell.

– All kritik jag har fått tycker jag är saklig och nyanserad, byggt på rätt fakta, tycker jag är helt okej. Den accepterar och respekterar jag, säger förbundskaptenen och fortsätter:

– Jag tycker det har varit respekt. Jag har inte läst allt, jag slutade läsa efter Ukraina-matchen och kände att det var bättre att lägga energin på annat. Men självklar har jag sett rubriker när jag slagit på nätet. Och jag kan också förstå, utan att slå upp tidningarna, vad kritiken mot mig varit. Och det köper jag också.

Förbundskaptenen vill trots den fina insatsen mot Frankrike inte ge Sverige godkänt för EM-insatsen.

– Nej, det hade det varit om vi gått vidare från gruppen. Vår ambition var att gå vidare från gruppen.

"Hade varit annorlunda om Johan inte blivit skadad"

Bara några veckor inför EM skadade sig Johan Elmander, skadorna är en anledning till att EM tog slut efter bara två matcher enligt Hamrén.

– Det är omöjligt att svara på när mitt bygge är färdigt eftersom det händer så mycket saker. Bara en sådan sak att om Johan Elmander inte gjort illa sig i sin sista seriematch hade det i mina ögon sett väldigt annorlunda ut i resultat i de matcherna som varit, säger Hamrén och berättar om en spelares reaktion efter premiären mot Ukraina:

– Det var någon av spelarna som sade efter första matchen att "det här har jag drömt om hela livet, att spela EM-slutspel, och så gör jag min sämsta landskamp". En otrolig besvikelse och otrolig självkritik. Men vi måste vara kritiska för att kunna gå vidare.

Vad kommer du minnas bäst från EM?

– I dag är det mycket känslor. Det är de här stunderna med gruppen, när man kör saker och ting. När man vinner och förlorar tillsammans. I en månads tid har man fått jobba som "klubbtränare". Levt med dem varje minut. Det är det plus upplevelsen. Om man bortser från resultatet, vilket man inte kan göra i mitt jobb, har det varit fantastiska upplevelser med våra supportrar. Den stöttning vi fått. I går till exempel när nationalsången sjungs. Det tryck som är. Den öppna tärningen. Då hade jag tårar i ögonen när jag skulle gå ut på mittplanen. Det är mycket känslor, avslutar Hamrén.

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!