Torsdag 15 Apr
Stockholm

Karagounis: "Det grekiska folket törstar efter en framgång"

Karagounis är avstängd i kvartsfinalen efter två gula kort i gruppspelet.
Karagounis är avstängd i kvartsfinalen efter två gula kort i gruppspelet. Foto: Matt Dunham/AP/Scanpix

Greklands avstängde mittfältsmotor Giorgios Karagounis tror på en ny grekisk skräll. "Den smärta vårt folk känner kommer att driva oss mot Tyskland".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

GDANSK. Grekland är ett land i massiv ekonomisk kris. Arbetslösheten är skyhög och hundratusentals greker har inte råd med vare sig medicin eller mat. En fotbollsframång är en klen tröst i sammanhanget. Men Giorgios Karagounis lovar att extremt nederlagstippade Grekland ska göra allt för att vinna kvällens kvartsfinal mot Tyskland.

– För oss handlar det inte om politik. För oss handlar det om att skänka glädje till vårt folk. Det krossar våra hjärtan när vi ser vad som händer i Grekland, säger Karagounis till The Sun.

Får inte spela kvartsfinalen

Den ärrade mittfältsstjärnan är en av få spelare som är kvar sedan Greklands skrällseger i EM 2004. I kvällens kvartsfinal är han avstängd efter två gula kort i gruppspelet.

– När vi gick ut för en fika inför EM sade folk åt oss att åstadkomma något som kan glädja befolkningen. Vi tog det till oss. När vi lyckas är det som en dröm, rent magiskt, säger Karagounis till The Sun.

*****                          

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela