Fredag 23 Apr
Stockholm

Löw: "Grekland är överlevnadsexperter"

Tyskland är storfavoriter i kvällens match. Men Joachim Löw varnar för att underskatta grekerna.
Tyskland är storfavoriter i kvällens match. Men Joachim Löw varnar för att underskatta grekerna. Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

I Champions League-finalen vann ett extremt defensivt Chelsea över storfavoriterna Bayern Munchen. I fredagens kvartsfinal förväntas Joachim Löw starta med sex Bayernspelare. "Grekland är inte Chelsea".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

GDANSK. Det finns många likheter mellan fredagens EM-kvartsfinal och årets Champions League-final. På den ena sidan återfinns ett stjärnfyllt tyskt lag med ett stort favoritskap – och på den andra ett extremt defensivt lag ingen tror på.

Chelsea lyckades fälla jätten och resa hem med Champions League-pokalen. Tyskland, som förväntas starta med sex Bayern Munchen-spelare, ska göra allt för att inte råka ut för samma sak igen.

– Om vi gör det vi är bra på är jag övertygad om att vi lämnar planen som vinnare, sade tränare Joachim Löw under en presskonferens inför matchem.

"De försvarar och kontrar"

Förbundskaptenen förklarade vidare att det är överdrivet att jämföra Grekland med Chelsea. Löw framhöll att Grekland spelat defensivt under flera år.

– De är överlevnadsexperter. De vill knappast anfalla hela tiden. De försvarar och kontrar. När de vann 2004 var det i princip samma sak varenda match, avslutade Löw.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela