Lördag 17 Apr
Stockholm

Grekland tror på ett nytt mirakel

Förbundskaptenen Fernando Santos tror att laget har samma möjligheter som EM-mästarna från 2004.
1 av 2
Förbundskaptenen Fernando Santos tror att laget har samma möjligheter som EM-mästarna från 2004. Foto: Jon Super/Scanpix
De grekiska spelarna var överlyckliga efter skrällen mot Ryssland. Kan de skrälla igen?
2 av 2
De grekiska spelarna var överlyckliga efter skrällen mot Ryssland. Kan de skrälla igen?. Foto: Thanassis Stavrakis/AP/Scanpix

Greklands förbundskapten Fernando Santos är inspirerad av titeln 2004. "Vi ska försöka göra om det".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

GDANSK. På fredagskvällen möter Grekland storfavoriterna Tyskland i EM:s andra kvartsfinal. Grekland är extremt nederlagstippade, men tränaren Fernando Santos tror att det kan vara en fördel.

– Det var likadant 2004, men då vann vi hela turneringen. EM 2004-sagan är en stor inspirationskälla för oss, sade förbundskaptenen under en presskonferens inför matchen.

I EM 2004 spelade ett extremt defensivt Grekland till sig EM-titeln. Vilket var en av de största skrällarna i EM-historien. Mot Tyskland kan publiken förvänta sig ett lika defensivt Grekland.

– Greklands insats 2004 var en uppvisning av extrem beslutsamhet och styrka. Det inspirerar oss i kväll, avslutar Santos.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela