Wayne Rooney tror på Roy Hodgsons spelidé.
Wayne Rooney tror på Roy Hodgsons spelidé. - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX

Rooney tror på välorganiserat England

Wayne Rooney nätade direkt mot Ukraina efter avstängningen. Nu tror han att England kan ta sig till final. "Vi är mer organiserade än någonsin".


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KIEV. Wayne Rooney var avstängd i Englands två inledande matcher på grund av ett rött kort i EM-kvalets sista match. Mot Ukraina var Manchester United-stjärnan tillbaka i startelvan – och gjorde mål direkt. Roy Hodgson har jämfört honom med Pelé och sagt att han kan bli avgörande för England. Men Rooney själv tror att Englands laganda och Hodgsons spelidé är nyckeln till framgång.

– Vi är mer organiserade än någonsin. Grabbarna krigar för varandra och vi vill göra det här tillsammans, så jag tror vi har en stor möjlighet, säger Rooney enligt The Sun.

Rooney var, trots målet, missnöjd med sin insats mot Ukraina och hoppas vara bättre mot Italien.

– Vi måste tro på oss själva. Vi har fantastiska spelare men det kommer inte att bli en enkel match. När du når det här momentet i turneringen kan allting hända, säger Rooney enligt The Sun.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.