Tisdag 20 Apr
Stockholm

Del Bosque: "Tyskland har inga svagheter"

Vicente del Bosque säger sig ha fokus på kvartsfinalen mot Frankrike. Men har ändå stenkoll på Tyskland.
Vicente del Bosque säger sig ha fokus på kvartsfinalen mot Frankrike. Men har ändå stenkoll på Tyskland. Foto: Alvaro Barrientos/AP/Scanpix

Storfavoriterna Tyskland och Spanien förväntas mötas i EM-finalen. Och Vicente del Bosque fruktar tyskarna. "De är fantastiska".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

DONETSK. Det är upplagt för en EM-final mellan giganterna Tyskland och regerande mästarna Spanien. Tyskland måste slå Grekland och Italien eller England på vägen dit. Spanien behöver segra mot Frankrike och Portugal.

Men trots att det är en lång väg kvar till finalen har Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque specialstuderat Tyskland.

– De är har spelat fotboll på en väldigt hög nivå en längre tid. Deras krigarmentalitet är unik, säger Vicente del Bosque enligt Goal.

Förbundskaptenen öser beröm över det tyska laget i allmänhet och Mario Gomez i synnerhet.

– Jag kan inte se några svagheter. De är fantastiska defensivt och Mario Gomez är en jätte i anfallet. Han har petat den evige Miroslav Klose, det säger en hel del, säger del Bosque, enligt Goal.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela