City tog titeln för ärkerivalen Manchester United.
1 av 2
City tog titeln för ärkerivalen Manchester United. - Foto: Dave Thompson/AP/Scanpix
Roberto Mancini och Marioa Balotelli i Manchester City.
2 av 2
Roberto Mancini och Marioa Balotelli i Manchester City. - Foto: JON SUPER/AP/Scanpix

Mancini vill se Balotelli från start mot England

Mario Balotelli var loj och långsam i de två första gruppspelsmatcherna för att sedan blixtra till med ett drömmål mot Irland. Roberto Mancini: "Mario borde alltid spela".


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

DONETSK. Mario Balotelli eller Antonio Di Natale? Det är den stora frågan i Italien inför kvartsfinalen mot England. Manchester City-stjärnan övertygade inte i Italiens två inledande matcher och blev bänkad mot Irland.

Då blev ersättaren Antonio Di Natale mållös och Balotelli kom in och avgjorde med ett drömmål. Nu är Italien splittrat kring vem av dem som ska starta i kvartsfinalen mot England. Och Balotellis tränare i Manchester City, Roberto Mancini, råder Prandelli att starta med "Super-Mario".

– Mario borde alltid spela. Han är bäst och med honom är landslaget mycket starkare, säger Mancini till La Gazzetta dello Sport, och fortsätter:

– Jag vill inte stjäla Prandellis jobb här, han gör det riktigt bra, men jag håller ändå Mario som den bästa anfallaren. Han är en mästare och mästare hjälper dig att vinna saker.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

1 timme sedan

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

1 timme sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

2 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

2 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

2 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

3 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.