Den grekiske förbundskaptenen Fernando Santos hyllade Joachim Löws överraskande val att starta med tre nya spelare i startelvan.
1 av 3
Den grekiske förbundskaptenen Fernando Santos hyllade Joachim Löws överraskande val att starta med tre nya spelare i startelvan. - Foto: Ivan Sekretarev/SCANPIX
Grekland hade bara 21 procent av bollinnehavet.
2 av 3
Grekland hade bara 21 procent av bollinnehavet. - Foto: Frank Augstein/SCANPIX
Santos saknade avstängde Karagounis: "Han är bra på att hålla i bollen och de andrum till sina lagkamrater."
3 av 3
Santos saknade avstängde Karagounis: "Han är bra på att hålla i bollen och de andrum till sina lagkamrater." - Foto: Matt Dunham/SCANPIX

Greklands tränare: "Vi kunde inte andas"

Greklands förbundskapten Fernando Santos erkänner sitt lag besegrat efter 2–4-förlusten mot Tyskland – och hyllar Joachim Löws taktikdrag.


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

GDANSK. Trots att Grekland lyckades göra fler mål än något annat lag hittills i EM mot Tyskland var de aldrig nära att rå på Joachim Löws mannar. Löw, som gjorde tre överraskande ändringar i startelvan, förvånade inte bara den mest insatte fotbollssupportern utan även den grekiske förbundskaptenen Fernando Santos.

– Vi förväntade oss inte så många ändringar i den tyska startelvan, säger Santos till Uefas officiella hemsida och passar även på att hylla sin baneman:

– Deras tränare ville friska upp lite och enligt mig var det ett bra drag från honom, berömmer Santos.

Grekland hade bara 21 procent av bollinnehavet i matchen och det slet på spelarna enligt förbundskaptenen.

– Vi skulle ha försökt att hållt i bollen mer men vi kunde praktiskt taget inte andas ibland. Vi saknade Karagounis (som var avstängd) som är en väldigt viktig spelare för oss eftersom han är bra på att hålla i bollen och ge lite andrum till sina lagkamrater, avslutar den grekiske förbundskaptenen.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.