Onsdag 21 Apr
Stockholm

Greklands tränare: "Vi kunde inte andas"

Den grekiske förbundskaptenen Fernando Santos hyllade Joachim Löws överraskande val att starta med tre nya spelare i startelvan.
1 av 3
Den grekiske förbundskaptenen Fernando Santos hyllade Joachim Löws överraskande val att starta med tre nya spelare i startelvan. Foto: Ivan Sekretarev/SCANPIX
Grekland hade bara 21 procent av bollinnehavet.
2 av 3
Grekland hade bara 21 procent av bollinnehavet. Foto: Frank Augstein/SCANPIX
Santos saknade avstängde Karagounis: "Han är bra på att hålla i bollen och de andrum till sina lagkamrater."
3 av 3
Santos saknade avstängde Karagounis: "Han är bra på att hålla i bollen och de andrum till sina lagkamrater.". Foto: Matt Dunham/SCANPIX

Greklands förbundskapten Fernando Santos erkänner sitt lag besegrat efter 2–4-förlusten mot Tyskland – och hyllar Joachim Löws taktikdrag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

GDANSK. Trots att Grekland lyckades göra fler mål än något annat lag hittills i EM mot Tyskland var de aldrig nära att rå på Joachim Löws mannar. Löw, som gjorde tre överraskande ändringar i startelvan, förvånade inte bara den mest insatte fotbollssupportern utan även den grekiske förbundskaptenen Fernando Santos.

– Vi förväntade oss inte så många ändringar i den tyska startelvan, säger Santos till Uefas officiella hemsida och passar även på att hylla sin baneman:

– Deras tränare ville friska upp lite och enligt mig var det ett bra drag från honom, berömmer Santos.

Grekland hade bara 21 procent av bollinnehavet i matchen och det slet på spelarna enligt förbundskaptenen.

– Vi skulle ha försökt att hållt i bollen mer men vi kunde praktiskt taget inte andas ibland. Vi saknade Karagounis (som var avstängd) som är en väldigt viktig spelare för oss eftersom han är bra på att hålla i bollen och ge lite andrum till sina lagkamrater, avslutar den grekiske förbundskaptenen.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela