Ramos och Benzema är lagkamrater i Real Madrid.
1 av 3
Ramos och Benzema är lagkamrater i Real Madrid. - Foto: Arturo Rodriguez/SCANPIX
Sergio Ramos håller tummarna för att Frankrikes Benzema inte har en bra dag mot Spanien i kväll.
2 av 3
Sergio Ramos håller tummarna för att Frankrikes Benzema inte har en bra dag mot Spanien i kväll. - Foto: Matt Dunham/SCANPIX
"Han kan göra skillnaden", säger Ramos.
3 av 3
"Han kan göra skillnaden", säger Ramos. - Foto: Darko Vojinovic/SCANPIX

Ramos: "Hoppas inte Benzema har en bra dag"

Spaniens mittback Sergio Ramos hoppas att lagkamraten i Real Madrid inte har en av sina bättre dagar på jobbet mot Spanien i kväll.


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

GDANSK. I kväll möts storländerna Frankrike och Spanien i EM:s tredje kvartsfinal. Det är en match med förhoppningar och stora förväntningar på vacker fotboll. Men Spaniens mittback Sergio Ramos håller tummarna för att hans lagkamrat i Real Madrid, Karim Benzema, inte bidrar till den festen.

– Jag hoppas inte att Benzema har en bra dag eftersom han är en spelare som kan göra skillnaden, säger Ramos enligt den spanska tidningen Marca.

Den 26-årige mittbacken vill även hylla hela den franska truppen – trots deras mindre vassa insats mot Sverige i den sista gruppspelsmatchen.

– Frankrike har en väldigt bra trupp. De är som oss och vill styra spelet genom att själva hålla i bollen, men vi vet hur vi ska spela på planen, säger Ramos.

I kväll drabbar fotbollsjättarna samman – och matchen har alla möjligheter att bli en klassiker.

Matchen mellan Spanien och Frankrike börjar 20.45 och sänds i SVT1.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.