Fredag 23 Apr
Stockholm

Iniesta: "Vi är ett lag – på gott och ont"

Andres Iniesta anser inte att han och Casillas är bäst i Spaniens lag: "Vi är ett lag, på gott och ont."
1 av 3
Andres Iniesta anser inte att han och Casillas är bäst i Spaniens lag: "Vi är ett lag, på gott och ont.". Foto: Alvaro Barrientos/SCANPIX
"Han har en enorm talang", säger Bilic som hade oturen att möta honom i gruppspelet i EM.
2 av 3
"Han har en enorm talang", säger Bilic som hade oturen att möta honom i gruppspelet i EM. Foto: Matt Dunham/SCANPIX
Kroatiens förbundskapten Slaven Bilic håller honom dock som en av världens bästa spelare: "Han skyddar bollen som ingen annan."
3 av 3
Kroatiens förbundskapten Slaven Bilic håller honom dock som en av världens bästa spelare: "Han skyddar bollen som ingen annan.". Foto: Darko Bandic/SCANPIX

Andres Iniesta är, tillsammans med Cristiano Ronaldo, den som har blivit utsedd till matchens bästa spelare flest gånger i EM hittills.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

GDANSK. För exakt sex år sedan spelade Andres Iniesta sin första mästerskapsmatch i det spanska landslaget. Då mötte de Saudiarabien i VM – i kväll möter de världslaget Frankrike i EM-kvartsfinal. Då var Spaniens, tillika Barcelonas, stjärnmittfältare en gröngöling i de stora internationella sammanhangen.

Nu har han vunnit Champions League, VM och EM och är dessutom den spelaren, tillsammans med Cristiano Ronaldo, som har blivit utsedd till matchens lirare flest gånger av alla i den här EM-turneringen. Men precis som vanligt är han blygsam.

– Jag håller inte med om att jag och Iker (Casillas) är bäst. Vi är alltid ett lag, på både gott och ont. När vi vinner gör vi det som ett lag och när vi förlorar gör vi det som ett lag, säger Iniesta enligt den spanska tidningen Marca.

"Bollen är som en del av honom"

Kroatien tränare Slaven Bilic hade oturen att få möta Iniesta i gruppspelet och han hävdar att mittfältaren är en av världens bästa fotbollsspelare.

– Iniesta har bollen fastklistrad på foten som om den är en del av honom. Han är liten och ser kanske inte stark ut, men han skyddar bollen som ingen annan. Naturligtvis har han en enorm talang, säger Bilic enligt Marca.

Frankrike får se upp med 26-åringen i kväll.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela