Mario Balotelli har varit mycket säker från straffpunkten den gångna säsongen i Manchester City.
1 av 4
Mario Balotelli har varit mycket säker från straffpunkten den gångna säsongen i Manchester City. - Foto: Giuseppe Bellini / AP / SCANPIX
Cesare Prandelli tror på Mario Balotelli och Antonio Di Natale.
2 av 4
Cesare Prandelli tror på Mario Balotelli och Antonio Di Natale. - Foto: Dino Panato/Getty Images
Di Natale har gjort ett mål i EM hittills.
3 av 4
Di Natale har gjort ett mål i EM hittills. - Foto: Getty Images
Antonio Cassano får inte slå någon straff.
4 av 4
Antonio Cassano får inte slå någon straff. - Foto: Getty Images

Prandelli: De slår Italiens straffar mot England

Om kvartsfinalen mot England går till straffar är Italien förberedda. Cesare Prandelli har redan valt ut sina fem straffskyttar.


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KIEV. På söndagskvällen är det avspark mellan England och Italien. På förhand ser det ut att bli en tajt, defensiv match som kan tvingas avgöras på straffar. Därför har förbundskaptenen Cesare Prandelli redan valt ut sina skyttar.

Enligt tidningen Goal är det Andrea Pirlo, Mario Balotelli, Thiago Motta, Antonio Di Natale och Daniele De Rossi som fått Prandellis förtroende.

Valet att låta både Mario Balotelli och Antonio Di Natale skjuta var oväntat. Hittills har målsprutorna bytt av varandra i EM och konkurrerat om platsen bredvid Antonio Cassano. Att de nu får slå straffsparkar ger en viss signal om att båda är aktuella för startelvan mot England.

*****                      

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

1 timme sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

2 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.