Laurent Blanc har mycket att fundera över inför matchen mot Spanien.
1 av 2
Laurent Blanc har mycket att fundera över inför matchen mot Spanien. - Foto: Laurent Cipriani/AP/Scanpix
Blanc måste få alla i den franska truppen att dra åt samma håll.
2 av 2
Blanc måste få alla i den franska truppen att dra åt samma håll. - Foto: Laurent Cipriani/AP/Scanpix

Konfliktfyllt Frankrike vill slå ut mästarna

Bråk i spelartruppen förstörde Frankrikes VM 2010. Inför kvällens match mot Spanien är den sargade lagsammanhållningen återigen det stora samtalsämnet. Kan de resa sig?


Spanien-Frankrike

När?
20.45?

Var?
Donbass Arena, Donetsk.

Vilken kanal?
SVT1 20.00.

Läget i lagen:
Avstängde Philippe Mexes ersätts av Laurent Koscielny. Gael Clichy vinner vänsterbackskriget mot Patrice Evra. Blanc petar Samir Nasri, Alou Diarra och Hatem Ben Arfa efter ett storbråk efter matchen mot Sverige.
Vicente del Bosque spelar återigen utan anfallare. Fernando Torres ersätts av Cesc Fabregas på topp.

Startelvor:

Spanien
4-2-3-1
Casillas - Arbeloa, Ramos, Pique, Alba - Busquets, Alonso - Xavi, Silva, Iniesta - Fabregas.

Frankrike
4-2-3-1
Lloris - Revelliere, Koscielny, Rami, Clichy - Cabaye, M'vila, Debuchy - Malouda, Ribery - Benzema.

DONETSK. Frankrike inledde EM bra med oavgjort mot England och seger över Ukraina. Sedan skakades laget av interna stridigheter och man fick stryk av Sverige med 2-0.

Inför kvartsfinalen mot regerande mästarna Spanien vet få hur det franska landslaget egentligen mår. Alou Diarra, Samir Nasri och Hatem Ben Arfa är bänkade efter ett storbråk där Ben Arfa och Diarra anklagat Nasri för att inte spela för lagets bästa. Och den assisterande tränaren Alain Boghossian har bekräftat att laget haft ett krismöte.

– Alla sa det som de behövde säga. Det var viktigt, det är som i ett förhållande, pratar man inte med varandra så kan saker och ting byggas upp, säger Boghossian.

"Spanien passar oss bättre än Sverige"

Men frågan är om inte sprickan är för djup för att repareras på så kort tid. Vi har redan sett favorittippade Holland åka ut, till stor del, på grund av interna konflikter. Målvakten Hugo Lloris tror dock att fransmännen reser sig mot Spanien.

– Det blir en helt annan match jämfört med Sverige. Spanien passar oss bättre, säger han.

Cabaye har slagit igenom

Ett av utropstecknena i Frankrikes EM-trupp har varit Newcastlemittfältaren Yohan Cabaye. Han gjorde ett mål mot Ukraina och har varit strålande under långa stunder.

– Min första säsong i Premier League har stärkt självförtroendet. Jag vet att jag kan hävda mig bland de bästa, säger Cabaye som saknades mot Sverige på grund av en skada.

Kan Frankrike enas och slå ut de regerande mästarna? Blir det Cabaye som för Frankrike till framgång? Klockan 20.45 får vi svaren.

*****                      

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.