Del Bosque hyllar Spaniens defensiv

- 24/06/2012, 09:06 -
"Spelar vi så här har vi stora chanser att vinna turneringen".
1 av 2

"Spelar vi så här har vi stora chanser att vinna turneringen".

Ennio Leanza/SCANPIX

Xabi Alonsi gjorde två mål mot Frankrike.
2 av 2

Xabi Alonsi gjorde två mål mot Frankrike.

Alex Livesey/Getty

Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque var mycket nöjd efter lagets 2-0-seger mot Frankrike. "Casillas hade knappt något att göra under hela matchen".

DONETSK. Spanien tog sig vidare till semifinal efter 2-0 mot Frankrike. Xabi Alonso blev stor matchhjälte med två mål och det spanska försvaret släppte till ytterst få chanser. Och efter matchen hyllade Vicente del Bosque sina spelares defensiva insats.

– Sanningen är att vi kontrollerade matchen. Iker Casillas hade knappt något att göra under hela matchen. Det säger en del om vårt försvar, säger del Bosque enligt Fifas officiella hemsida.

Nu siktar Spanien på att bli det första laget i historien att vinna tre mästerskapstitlar i rad. Del Bosque vet vad som krävs för att lyckas.

– Om vårt försvar är så bra som det var i kväll har vi stora möjligheter att vinna turneringen. För alla vet att vi alltid kommer att skapa chanser framåt, avslutar Del Bosque till Fifas officiella hemsida.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.