Andrea Pirlo tror på sitt Italien.
Andrea Pirlo tror på sitt Italien. - Foto: Gregorio Borgia/AP/Scanpix

Pirlo: "England ska vara glada att de kommit så här långt"

Italiens mittfältstjärna Andrea Pirlo hoppas kunna utnyttja de engelska bristerna. "De har ett svagt mittfält och ser nervösa ut i försvaret".


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KIEV. Klockan 20.45 är det avspark mellan England och Italien i den fjärde kvartsfinalen i EM 2012. Italiens spelfördelare Andrea Pirlo är inte imponerad av det engelska lagets insats så här långt i turneringen.

– De ska vara glada att de kommit så här långt. De var totalt utspelade mot Frankrike, hade stora problem mot Sverige och extrem tur mot Ukraina, säger Pirlo enligt The Sun.

"Bara Italien kan spela på det italienska viset"

Roy Hodgsons England har visat upp en försvarsinriktad, defensiv fotboll hittills i turneringen. Något som kritiserats hårt av brittiska medier som kallat lagets spel "för italienskt". Pirlo håller inte med om kritiken.

– Folk pratar om att de spelar på det italienska viset men det är struntprat. Endast Italien kan spela på det italienska viset och om någon försöker efterlikna det är det upp till dem.

"De har sett nervösa ut"

Om det är någon Andrea Pirlo fruktar i det engelska laget är det stjärnanfallaren Wayne Rooney. Juventusstjärnan betonar att Italien måste hålla ett extra öga på honom. Och försöka utnyttja det engelska lagets brister.

– De har varit mer praktiska än imponerande och vi är självsäkra inför uppgiften. De har svagheter som vi kan utnyttja, särskilt på mittfältet, säger Pirlo till The Sun och fortsätter:

– Stundtals har de sett väldigt nervösa ut i försvarsspelet och bortsett från Frankrike har de inte spelat mot så stora lag.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!