Cesare Prandelli förväntar sig mål av Antonio Cassano och Mario Balotelli.
Cesare Prandelli förväntar sig mål av Antonio Cassano och Mario Balotelli. - Foto: Sergei Chuzavkov/AP/Scanpix

Prandelli fruktar Englands höga tempo

Italiens förbundskapten Cesare Prandelli vill sätta stopp för Englands fartfyllda fotboll i kväll. "Vi kommer vara väldigt förberedda".


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KIEV. Historiskt sett har matcher mellan England och Italien handlat om försvarsinriktade italienare och full fart framåt-inställda engelsmän. I söndagens kvartsfinal är det kanske ombytta roller. Italien har visat upp fin anfallsfotboll medan England spelat tajt och defensivt. Förbundskaptenen Cesare Prandelli tror att nyckeln till seger är att få stopp på engelsmännens snabba omställningar.

– Vi har noterat att de är ett av Europas mest disciplinerade lag. De har alla spelare inom 35 meter och vi måste försöka stoppa dem från att spela fotboll. De kommer att ha ett högt tempo och vi måste vara beredda på det, säger Prandelli enligt The Guardian.

Prandelli förväntas ställa upp med Antonio Cassano och Mario Balotelli på topp. Och han menar att det är tid för anfallarna att göra mål. Wayne Rooney har gjort fyra mål fler än Italiens samtliga anfallare i internationella sammanhang.

– Det är inget problem. Jag tror att vi lyckas. Vi är ett mycket yngre lag och vi har kvaliteten som krävs för att nå framgång, säger Prandelli enligt The Guardian.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.