Roy Hodgson är mycket nöjd över sin lagkapten Steven Gerrard.
1 av 3
Roy Hodgson är mycket nöjd över sin lagkapten Steven Gerrard. - Foto: Manu Fernandez/SCANPIX
Gerrard har gjort tre assist på tre matcher under EM.
2 av 3
Gerrard har gjort tre assist på tre matcher under EM. - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
"Jag gav inte kaptensbindeln till honom för att jag hoppades att det skulle inspirera honom. Jag ville bara att han skulle spela som Steven Gerrard."
3 av 3
"Jag gav inte kaptensbindeln till honom för att jag hoppades att det skulle inspirera honom. Jag ville bara att han skulle spela som Steven Gerrard." - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX

Hodgsons hyllar sin kapten

Den engelske förbundskaptenen Roy Hodgson berömmer sin lagkapten Steven Gerrard: "Jag räknade bara med att han skulle spela som Steven Gerrard."


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KRAKOW. I kväll spelas den sista kvartsfinalen i EM mellan England och Italien. Klassikermötet kommer att bli ett slag på mittfältet mellan bland annat Andrea Pirlo och Steven Gerrard. Den engelske förbundskaptenen Roy Hodgson passar på att hylla sin 32-årige lagkapten några timmar innan matchstart.

– Jag gav inte kaptensbindeln till honom för att jag hoppades att det skulle inspirera honom. Jag ville bara att han skulle spela som Steven Gerrard, säger Hodgson till Uefas officiella hemsida och fortsätter:

– Jag gav bindeln till honom eftersom jag ansåg att han skulle vara den bästa mannen för jobbet. Självklart är jag nöjd över att det har fungerat så bra och att alla spelarna är nöjda över hans ledarskap, säger den engelske förbundskaptenen.

Gerrard har fått lite av en nytändning under sommaren och har gjort tre assist på tre matcher i EM. Återstår att se om han kan bidra till ytterligare en engelsk seger i kväll mot Italien.

*****                      

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.