Steven Gerrard vill nå längre än bara till kvartsfinal den här gången.
1 av 2
Steven Gerrard vill nå längre än bara till kvartsfinal den här gången. - Foto: Getty Images
"Ända sedan jag var en liten pojke har jag drömt om det här", säger den 32-årige lagkaptenen.
2 av 2
"Ända sedan jag var en liten pojke har jag drömt om det här", säger den 32-årige lagkaptenen. - Foto: Laurence Griffiths/Getty Images

Gerrard: "Jag har drömt om det här"

32-årige Steven Gerrard vill revanschera sig för tidigare engelska mästerskapsmisslyckanden.


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KIEV. I fem av de nio senaste mästerskapen har England åkt ur på straffar. England, som senast vann ett mästerskap för 46 år sedan, har länge suktat efter en stor framgång. Och den 32-årige lagkaptenen Steven Gerrard, som debuterade i landslaget 2000, drömmer om att det äntligen ska hända i denna EM-turneringen.

– Sedan jag debuterade för England har jag drömt om att nå bra resultat i de stora turneringarna. Ända sedan jag var en liten pojke har jag drömt om det här, säger den engelske lagkaptenen enligt The Guardian.

Gerrard har spelat EM 2000, EM 2004, VM 2006 och nu EM 2012 och vet hur det känns att förlora i de avgörande matcherna – något som han helst vill undvika den här gången.

– Fram tills nu har vi inte nått de framgångar som vi har velat nått men vi har en ny chans nu. Eftersom jag vet hur ont och smärtsamt det är att åka ur sen tidigare hoppas jag att det ska bli annorlunda nu. Jag kommer göra allt i min makt för att det ska bli annorlunda nu. Att förlora i kvartsfinalen gör så ont, säger Gerrard.

England möter i kväll Italien i den sista kvartsfinalen i EM.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.