Det är ingen idé att reta upp Mario Balotelli, menar Gary Neville. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Neville: "Balotelli får inte förstöra koncentrationen"

Mario Balotelli är känd för sitt hetsiga humör. Men Englands assisterande tränare Gary Neville varnar spelarna för att försöka reta upp honom: "Du kan själv bli skickad av plan".

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KIEV. De engelska spelarna har alla sett prov på Mario Balotellis hetsiga humör i Manchester City. Men att försöka få honom utvisad i kväll är ingen bra idé, menar Englands assisterande tränare Gary Neville:

- Om du går in i matchen med tanken att jag ska försöka få Balotelli utvisad, så kan du själv bli skickad av planen, säger han enligt brittiska medier.

"Vi ska inte svika oss själva"

England har tidigare haft problem med spelare som visats ut i avgörande matcher. I VM 1998 blev David Beckham syndabock och i VM 2006 blev Wayne Rooney utvisad mot Portugal i kvartsfinalen, en match som England sedan förlorade på straffar.

- Vi bör tänka mer på att behålla vår egen disciplin och se till att vi inte sviker oss själva i det avseendet, säger Gary Neville.

Om engelsmännen och Balotelli undviker det röda kortet i kvartsfinalen återstår att se.

*****

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.