Söndag 18 Apr
Stockholm

Neville: "Balotelli får inte förstöra koncentrationen"

Gary Neville (t.h) vill att England ska "behålla disciplinen".
1 av 2
Gary Neville (t.h) vill att England ska "behålla disciplinen". Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Det är ingen idé att reta upp Mario Balotelli, menar Gary Neville.
2 av 2
Det är ingen idé att reta upp Mario Balotelli, menar Gary Neville. Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Mario Balotelli är känd för sitt hetsiga humör. Men Englands assisterande tränare Gary Neville varnar spelarna för att försöka reta upp honom: "Du kan själv bli skickad av plan".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KIEV. De engelska spelarna har alla sett prov på Mario Balotellis hetsiga humör i Manchester City. Men att försöka få honom utvisad i kväll är ingen bra idé, menar Englands assisterande tränare Gary Neville:

- Om du går in i matchen med tanken att jag ska försöka få Balotelli utvisad, så kan du själv bli skickad av planen, säger han enligt brittiska medier.

"Vi ska inte svika oss själva"

England har tidigare haft problem med spelare som visats ut i avgörande matcher. I VM 1998 blev David Beckham syndabock och i VM 2006 blev Wayne Rooney utvisad mot Portugal i kvartsfinalen, en match som England sedan förlorade på straffar.

- Vi bör tänka mer på att behålla vår egen disciplin och se till att vi inte sviker oss själva i det avseendet, säger Gary Neville.

Om engelsmännen och Balotelli undviker det röda kortet i kvartsfinalen återstår att se.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela