Nani och Paulo Bentos historia sträcker sig långt tillbaka i tiden.
Nani och Paulo Bentos historia sträcker sig långt tillbaka i tiden. - Foto: Ian Walton/AP/Scanpix

Nani tackar tränaren: "Han förändrade mitt liv"

Nani om hur förbundskaptenen Paulo Bento räddade honom från ett kriminellt liv i Lissabons förorter. "Han är anledningen till att jag är där jag är i dag".


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

DONETSK. Mångmiljonär och fotbollsproffs i Manchester United. Så ser verkligheten för Portuglas yttermittfältare Nani ut i dag. Men portugisens liv såg länge ut att ta en annan, betydligt mörkare riktning. Han växte upp i Lissabonförorten Amadora där gängkriminaliteten är en del av vardagen.

– Det var mycket svårt att växa upp där och alltid problem med skottlossningar. Vi brukade hänga i stora gäng och många av dem jag kände sitter i fängelse nu. Fotbollen var den enda vägen ut, säger Nani till Sky.

En man vid namn Paulo Bento blev Nanis räddning. Nu är Bento förbundskapten för Portugal, men då var han ungdomstränare i Sporting Lissabon.

– Han är huvudanledningen till att jag är där jag är i dag. Han öppnade mina ögon och fick mig att se vad jag gjorde fel i livet. Han trodde på mig och fick mig att ändra mitt beteende, säger Nani till Sky.

På onsdag möter Portugal regerande mästarna Spanien i EM-semifinal. Då vill Nani tacka för förtroendet och föra landet till final och Bento till sin största tränarframgång hittills.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!