Förbundskaptenen Roy Hodgson uppmanar de engelska fansen att inte skylla förlusten på Young och Cole.
1 av 3
Förbundskaptenen Roy Hodgson uppmanar de engelska fansen att inte skylla förlusten på Young och Cole. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix
Här missar Ashley Young sin straff.
2 av 3
Här missar Ashley Young sin straff. - Foto: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix
Ashley Cole placerade bollen i Buffons vänstra hörn – dit målvakten också slängt sig.
3 av 3
Ashley Cole placerade bollen i Buffons vänstra hörn – dit målvakten också slängt sig. - Foto: Gregorio Borgia/AP/Scanpix

Hodgson vädjar till fansen: "Skyll inte på Cole och Young"

England åkte ut ur ett stort mästerskap på straffar – igen. Den här gången blev Ashley Cole och Ashley Young stora syndabockar.


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KIEV. England förlorade sin sjätte raka mästerskapsstraffläggning sedan 1990. Ashley Young dundrade sin straff i ribban varpå Ashley Coles bredsida hamnade i Gianluigi Buffons handskar. Men förbundskaptenen Roy Hodgson anser inte att straffsumparna förtjänar den kritik de fått i brittiska medier.

– De var inte nonchalanta. En spelares rykte ska inte äventyras av en missad straff i en straffläggning. De är två av truppens mest erfarna spelare och de kommer tillbaka, det är jag övertygad om, säger Hodgson enligt Daily Mail.

Hodgson har anklagats för att ha använt en alltför defensiv taktik vars mål var att få matchen till straffar. Något som förbundskaptenen bestämt förnekade. Samtidigt som han refererade till Englands dystra straffläggningshistoria.

– När det blev straffar gick vi längs den väg vi vandrat så många gånger förut. Vi har sett de här spelarna bomba in straffar på träning, men du kan inte återskapa den press som råder i ett matchavgörande, säger Hodson enligt Daily Mail.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

1 timme sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

3 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.