Roy Hodgson vill nå framgång genom att ta efter Tyskland.
Roy Hodgson vill nå framgång genom att ta efter Tyskland. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/Scanpix

Hodgson vill följa i Tysklands fotspår

England blev ännu en gång utslaget ur ett stort mästerskap på straffar. Roy Hodgson är dock optimistisk inför framtiden.


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KIEV. Englands så kallade "gyllene generation" med bland andra Steven Gerrard, John Terry och Frank Lampard har inte lyckats vinna någonting med landslaget. Nu vill Roy Hodgson ta efter Tyskland och satsa ungt.

– Det finns stor anledning till att vara optimistisk. Vi har några spelare som är på väg från U21-landslaget och det ska bli intressant att se hur det går i OS, säger Hodgson.

Förbundskaptenen vill att England går i det tyska landslagets fotspår. I VM 2006 bestod det tyska laget av äldre spelare och man har på sex år fått fram flera unga supertalanger. EM 2012-laget har en snittålder på 24 år.

– Tyskland gick ovisst in i VM 2006 , med en ny tränare, nya spelare som vi andra inte hade koll på och äldre som hade misslyckats i tidigare mästerskap. Nu har vi sett hur bra det blivit sedan 2006 och vi får följa deras exempel, avslutar Hodgson enligt Metro.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!