"De är både väldigt skickliga och kan flytta runt bollen snabbt", säger Xavi.
1 av 4
"De är både väldigt skickliga och kan flytta runt bollen snabbt", säger Xavi. - Foto: Armando Franca/SCANPIX
"De har inte bara Ronaldo och Nani utan även Moutinho och Meireles".
2 av 4
"De har inte bara Ronaldo och Nani utan även Moutinho och Meireles". - Foto: Armando Franca/SCANPIX
"De är ett väldigt bra lag", säger innermittfältaren.
3 av 4
"De är ett väldigt bra lag", säger innermittfältaren. - Foto: Darko Vojinovic/SCANPIX
32-årige Xavi varnar för semifinalmotståndarna Portugal.
4 av 4
32-årige Xavi varnar för semifinalmotståndarna Portugal. - Foto: Ivan Sekretarev/SCANPIX

Xavi: "Underskatta inte Portugal"

Spaniens innermittfältare Xavi varnar för kvällens motståndare Portugal i den första EM-semifinalen.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

DONETSK. Med 112 landskamper på meritlistan är Xavi en av de mest meriterade spelarna i kvällens semifinal mellan Spanien och Portugal. De regerande EM- och VM-mästarna Spanien ses av många som favoriter i matchen men 32-årige Xavi vill varna för Portugal.

– De är ett väldigt bra lag. Inte bara Cristiano, som är en anfallare man alltid måste hålla ögonen på så klart, men även Nani och bra spelare som Joao Moutinho och Raul Meireles, säger den erfarna innermittfältaren till Fifa.com och fortsätter:

– De är både väldigt skickliga och kan flytta runt bollen snabbt. Portugal är ett tufft lag och, som om inte det vore nog, är de dessutom väldigt bra defensivt. Det kommer bli tufft, säger Xavi.

Semifinalen mellan Portugal och Spanien börjar 20.45 och sänds i SVT1.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

1 timme sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.