De spelade även tillsammans under tre år i Manchester United.
1 av 3
De spelade även tillsammans under tre år i Manchester United. - Foto: JON SUPER/SCANPIX
Pique och Ronaldo möter varandra flera gånger per säsong.
2 av 3
Pique och Ronaldo möter varandra flera gånger per säsong. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/SCANPX
Gerard Pique säger att Spanien inte får ge Ronaldo någon som helst tid i kvällens semifinal mot Portugal.
3 av 3
Gerard Pique säger att Spanien inte får ge Ronaldo någon som helst tid i kvällens semifinal mot Portugal. - Foto: Alvaro Barrientos/SCANPIX

Piqué: "Ger man Ronaldo tid är man död"

Spaniens mittback Gerard Piqué påpekar att hela Spaniens försvar måste vara på sin vakt mot Cristiano Ronaldo i kväll.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

DONETSK. Med tre mål på de senaste två matcherna har Cristiano Ronaldo, i allra högsta grad, varit den avgörande betydelsen för att Portugal har nått semifinal i EM. I kväll när Spanien och Portugal drabbar samman möter han flera lagkamrater i Real Madrid som Sergio Ramos, Xabi Alonso och Iker Casillas.

Men han ställs också mot flera av rivalerna från Barcelona och mittbacken Gerard Piqué är van vid att stå öga mot öga med en av världens bästa fotbollsspelare. Och han vet när han är som farligast.

– Man måste faktiskt ha mest fokus på Ronaldo när vi håller i bollen, säger 25-åringen till Uefa.com och fortsätter:

– Han är farligast då eftersom när laget tappar boll och han börjar löpa när man inte vet var han är någonstans i planen kan han vara ostoppbar, säger Piqué som spelade med Ronaldo i tre år i Manchester United.

Enligt Piqué är det viktigaste i markeringen av Ronaldo att alla i försvaret hjälps åt.

– Hela försvaret måste hjälpas åt när vi försvarar oss mot honom. Om en av oss markerar Ronaldo och försöker läsa var han försöker ta sig fram måste den killen se till att inte ge honom något utrymme eller tid att tänka för då är vi döda, säger 25-åringen.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!