Miki Roqué spelade bland annat i Liverpool i sin karriär men dog till följd av cancer i söndags.
1 av 3
Miki Roqué spelade bland annat i Liverpool i sin karriär men dog till följd av cancer i söndags. - Foto: Richard Heathcote/Getty Images
Spanien hedrade Miki Roqué med en tyst minut innan träningen i måndags – men får inte göra det innan EM-semifinalen mot Portugal i kväll.
2 av 3
Spanien hedrade Miki Roqué med en tyst minut innan träningen i måndags – men får inte göra det innan EM-semifinalen mot Portugal i kväll. - Foto: Getty Images
Roqué spelade med bland annat Pepe Reina, Alvaro Arbeloa och Xabi Alonso i Liverpool.
3 av 3
Roqué spelade med bland annat Pepe Reina, Alvaro Arbeloa och Xabi Alonso i Liverpool. - Foto: Getty Images

Uefa nekar Spanien tyst minut

Spanien ansökte om att få hedra den tidigare Real Betis-spelaren Miki Roqués död med en tyst minut – men Uefa avslog deras önskan.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

DONETSK. Till följd av cancer dog Real Betis-spelaren Miki Roqué vid 23 års ålder i söndags. Flera av spelarna i det spanska landslaget har uttryckt sin sorg och sina kondoleanser till Roqués familj. Andrés Iniesta skrev bland annat på twitter "Vi kommer sakna dig" och flera spelare har spelat i samma klubb som Roqué.

Med anledning av detta vädjade Spanien om att få hedra honom med en tyst minut mot Portugal. Men Uefa valde att avslå deras ansökan enligt den spanska tidningen El Mundo.

Uefa har godkänt liknande ansökningar för både Italien och Grekland tidigare i EM – men inte för Spanien nu alltså.

Spanien får nöja sig med den tysta minuten de hedrade honom med innan träningen i måndags.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!