Han avgjorde den sista gruppspelsmatchen mot Holland med två mål.
1 av 3
Han avgjorde den sista gruppspelsmatchen mot Holland med två mål. - Foto: Vadim Ghirda/SCANPIX
Cristiano Ronaldo känner ansvar – men inte press – att prestera mot Spanien i kvällens EM-semifinal.
2 av 3
Cristiano Ronaldo känner ansvar – men inte press – att prestera mot Spanien i kvällens EM-semifinal. - Foto: Armando Franca/SCANPIX
Han gjorde även matchens enda mål i kvartsfinalen mot Tjeckien.
3 av 3
Han gjorde även matchens enda mål i kvartsfinalen mot Tjeckien. - Foto: Armando Franca/SCANPIX

Ronaldo: "Jag känner ansvar – inte press"

Cristiano Ronaldo tänker inte på alla förväntningar på honom i matchen mot Spanien i kväll.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

DONETSK. Cristiano Ronaldo mot Spanien. Eller Spanien mot Cristiano Ronaldo. Det är så många ser på kvällens semifinal mellan Portugal och Spanien i EM. Först satte Ronaldo punkt för Hollands EM i gruppspelet med två mål och sedan gjorde han matchens enda mål i kvartsfinalen mot Tjeckien. Inte konstigt att pressen är stor på att 27-åringen ska leverera mot Spanien. Men Real Madrid-spelaren ser det inte så.

– Ärligt talat, fram tills nu har jag inte känt någon press över att spela mot Spanien eller vilket annat lag som helst eftersom det här är en del av mitt liv, säger han till Uefa.com och fortsätter:

– Jag har gjort det här i mer än tio år och vid det här laget måste jag väl ha vant mig vid det. Jag kommer alltid att ha en ansvar, men om jag känner någon press? Nej, inte mycket, säger Ronaldo som leder EM:s skytteliga tillsammans med Mario Gomez, Mario Mandžukic and Alan Dzagoev på tre mål.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!