Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fick rött kort – räddade livet på hjärtsjuk man

- 28/08/2013, 10:56
Amatörspelaren Ben Scott fick rött kort – och räddade livet på en annan människa.

Amatörspelaren Ben Scott fick rött kort – och räddade livet på en annan människa.

STOCKBRIDGE FC/SCANPIX

Från syndabock till hjälte. Amatörspelaren Ben Scott, 29, fick rött kort för en hög spark – vilket räddade livet på en åskådare i publiken:
– Det sätter saker i perspektiv.

Ibland inträffar saker som ger människor perspektiv. Perspektiv på vad som är viktigt och mindre viktigt. En sådan upplevelse fick engelsmannen Ben Scott tidigare i veckan.

Det var i slutminuterna av matchen mellan de engelska amatörlagen Stocksbridge Park Steels och Kings Lynn Town som Park Steels målvakt Ben Scott blev utvisad. Scott var naturligtvis besviken och lunkade därefter av planen. 

"En man har dött"

Men de skamfyllda stegen till omklädningsrummet fick ett abrupt slut när en liten flicka kom fram till målvakten och berättade att en man hade dött uppe på läktaren.

– Hon sa "en man har dött", så jag följde henne in i folkmassan och såg en man ligga på backen, säger han till The Mirror.

Scott, som arbetar som sjuksköterska, upptäckte snabbt att mannens hjärta slog oregelbundet. Klubbledaren Dean Cefferty berättar att målvakten räddade mannens liv.

"Mannen låg faktiskt död"

– Det var hektiskt. Han kände på mannens puls innan han sprang och hämtade hjärtstartaren och syretuben. Mannen låg faktiskt död en stund och både han och St. Johns ambulanspersonal hjälpte att återuppliva honom.

Cefferty försäkrar att Scott är supportrarnas favorit.

– Ben är lagets joker och han är publikfavoriten, lyckligtvis finns han alltid där för att hjälpa till – både på och vid sidan av planen.

"Fotboll är bara ett spel"

Scott själv fick en ögonöppnare efter händelsen.

– Det sätter saker i perspektiv. Man förstår att fotboll bara är ett spel, säger han till The Mirror. 

Matchen mellan Stocksbridge Park Steels och Kings Lynn Town slutade 3–3.