Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Southampton skakande nära konkurs

Sport | 27/04/2009 17:04

Klassikerklubben kan gå i graven. Fansen betalade spelarnas senaste veckolöner.

Finanskrisen slår hårt mot de fattiga. Den engelska "tipsextra-klubben" Southampton hotas av konkurs om inte en köpare hittas inom åtta dagar.

Det är Guardian som rapporterar om det alarmerande läget för klubben från södra England. Den nuvarande ägaren har gått till statlig förvaltning, och spelarnas senaste veckolön kunde endast betalas ut tack vare väldigt givmilda fans som skramlade ihop till spelarnas löner – 130 000 pund, ungefär 1,6 miljoner kronor. Säg den svenska klubb som har sådana fans.

Två intresserade köpare finns i nuläget, men om inte någon av dessa inom en dryg vecka skriver under avtalet lär klubben tvingas inse faktum: Konkurs.

Det miserabla läget är dock värre än så för Southampton. I lördags blev det klart att laget åker ur Championship och tvingas spela i League One nästa säsong, vilket är första gången sedan 1960 som "Saints" spelar så långt ner som i tredjedivisionen. Väl där kan de dessutom komma att drabbas av tio poängs avdrag efter att oegentligheter i ägarstrukturen kommit fram.

Southamptons sista match för säsongen spelas på söndag mot Nottingham. Men det kan även visa sig vara den sista matchen i klubbens historia.

Ett Southamptonregisserat målsvep

Skrivet av: