Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tevez vill lämna United

Sport | 24/04/2009 14:31

Anfallsstjärnan aktuell för "förbjuden" flytt till Liverpool.

Manchester Uniteds argentinske anfallsstjärna Carlos Tevez kan vara på väg bort från klubben. Managern sir Alex Ferguson har föredragit att använda sig av Wayne Rooney och Demitar Berbatov i de viktiga matcherna, och Tevez har ofta förpassats till avbytarbänken. Därför är han nu på jakt efter en ny arbetsgivare.

– Jag behöver kontiniutet för att kunna spela på topp. Kan jag inte få det i United, så blir det här min sista säsong i klubben. Jag vet att jag har bra spelare att konkurrera med, men jag behöver speltid, säger argentinaren enligt The Sun.

Enligt uppgifter i brittiska medier kan han vara på väg till Liverpool. En övergång som, om den bli verklighet, skulle väcka mycket stora känslor. Inte sedan 1964, då Phil Chisnall lämnade United för Liverpool, har en spelare gått direkt mellan klubbarna. Tevez finns, enligt The Times, på Liverpooltränaren Rafael Benitez önskelista. Dessutom spelar Tevez gode vän och landslagskollega Javier Mascherano i klubben. Den "förbjudna" flytten känns därför inte alltför avlägsen.

Carlos Tevez har även kopplats ihop med Real Madrid, Inter, Chelsea och Manchester City. Han har tidigare sagt att han vill bo i ett land som han spansktalande dotter "känner sig bekväm i". Något som talar för en flytt till Spanien snarare än ett klubbbyte inom Englands gränser.

Skrivet av: