Drogba: "Vi har fler målskyttar än Barca"

Ivorianen tycker att hans Chelsea är minst lika offensivt starkt som Barcelona.


I det första Champions League-semifinalmötet mellan Barcelona och Chelsea var det Barca som anföll och Chelsea som låg på försvar. Men spanjorerna lyckades aldrig spräcka engelsmännens nolla och matchen på Camp Nou slutade mållös.

Barcas offensiv väntas fortsätta i ondagens returmatch på Stamford Bridge. Men den här gången tänker även Chelsea anfalla. Den ivorianske stjärnan Didier Drogba tror att hans Chelsea har minst lika goda möjligheter som Barca att göra mål.

– Jag vet att vi måste göra mål för att gå vidare. Och de senaste månaderna tycker jag att vi har visat att vi kan det, säger Drogba enligt The Sun.

Drogba menar att Chelsea har fler möjliga matchvinnare än vad Barcelona har.

– Vi har fler målskyttar än de. Henry, Eto'o, Messi och Iniesta kan visserligen göra mål. Men vi har ett helt lag med spelare som kan avgöra matcher. Det är inte bara våra anfallare som gör mål, utan våra mittfältare och försvarare också, säger han.

Barcelona kommer till matchen i London stärkta av den imponerande 6-2-segern i lördagens stormatch mot Real Madrid. Tränaren Josep "Pep" Guardiola hoppas förstås på en liknande succé på Stamford Bridge. Och det är anfall som gäller för Barca.

– Vi kan bara spela på ett sätt. Det enda jag vet inför den här matchen är att vi måste gå framåt och försöka göra mål, säger "Pep" enligt The Mirror.

Guardiola menar att hans lag måste akta sig för att försöka mäta sig med Chelsea i det fysiska spelet.

–Fysiken är deras styrka. Försöker vi mäta oss med dem där, så kommer matchen att falla i deras händer. Vi måste spela oss runt Chelsea.

Barcelona kommer att få klara sig utan de viktiga mittbackarna Rafael Marquez och Carles Puyol i kvällens match. Puyol är avstängd och Marquez är knäskadad. Mexikanen blir borta resten av säsongen. Även Theirry Henry har problem med ett knä, men han tränade på tisdagskvällen och är fortfarande aktuell för spel i kväll.

I Chelsea saknas skadade Deco och Carvalho. Däremot är vänsterbacken Ashley Cole tillbaka efter avstängning. Cole lär dock få det jobbigt på sin kant mot Barcas argentinske storstjärna Lionel Messi.

Chelsea - Barcelona, Stamford Bridge, Viasat Fotboll, klockan 20:45.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!