Unitedspelare sörjer Fletchers röda

Fletcher backas av lagkamraterna: "Han förtjänar att spela finalen."


Manchester Uniteds avancemang till Champions League-finalen kunde ha blivit den bästa av alla historier, om det inte vore för en detalj: Darren Fletchers röda kort.

När skotten fällde Cesc Fabregas, och fick rött kort för frilägesutvisning, innebar det att han tvingas stå över finalen i Rom den 27 maj. Huruvida det verkligen var rätt beslut av domaren Roberto Rosetti att döma både straff och dela ut ett rött kort, eller om faktiskt borde ha friat helt, är svårt att säga. Michael Carrick menar dock att Rosettis dom var tuff.

– Jag tyckte det var hårt om jag ska vara ärlig. Han såg ut att ha träffat bollen först. Jag var bakom honom och bollen ändrade riktning, säger Carrick enligt Sky Sports.

Unitedspelarna stämmer in i kören och tröstar Fletcher. Både Wayne Rooney och Patrice Evra spelade med hotet om att missa finalen. Ett gult kort hade inneburit avstängning i finalen och bara tanken på det fick Evra att må dåligt.

– Jag är väldigt, väldigt frustrerad och ledsen för honom (Fletcher) och hans familj. Jag spelade med magont eftersom jag oroade mig för att missa finalen, säger Evra.

Både han och Wayne Rooney blev utbytta vid ställningen 3-0 till United för att undvika en personlig katastrof. Från bänken fick de sedan se Fletcher gå ut från plan med ett ansiktsuttryck som sade det mesta.

– Det är en enorm match att missa. Sett över de senaste två säsongerna har han varit briljant för oss och om någon förtjänar att vara där (i Rom) och spela så är det han, säger Rooney om sin olycklige kollega.

På onsdagskvällen avgörs vilka som står på den andra planhalvan i Rom 27 maj. Chelsea eller Barcelona.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!