Livsviktigt derby i Manchester

Inte bara hedern står på spel i dagens Manchesterderby.


Manchester United drabbar samman med lokalrivalen Manchester City i dag och det är mer än bara heder och ära som står på spel. För United är tre poäng livsviktiga i jakten på tredje raka ligatiteln. Samtidigt har City fortfarande möjlighet att nå spel i Uefa Europa League (som Uefacupen döpts om till) till hösten. Mark Hughes har det svåra segerreceptet klart för sig. Och enligt honom är det inställningen snarare än taktiken som är viktigast.

– Man måste åka till Old Trafford med självförtroende, har du inte det så har de verktygen för att utnyttja det. Så man måste åka dit och tro att man kan vinna.

Samtidigt är Hughes medveten om hur tufft det kommer att bli.

– Det är en svår utmaning för oss och vi kommer göra ett försök. De är ett fantastiskt lag men vårt självförtroende är högt och vi ser fram emot det, säger han till Manchester Citys hemsida.

Alex Ferguson fruktar dock inte Manchester City. Uniteds form är så bra att han inte oroar sig nämnvärt.

– Laget har liksom kommit i toppform vid rätt tidpunkt. Jag skulle vilja säga att det är tack vare förberedelserna men det är det inte. Jag tror att spelarna känner lukten av de stora matcherna, sa Ferguson på fredagens presskonferens.

Manchester United har vunnit de senaste fem matcherna i Premier League och är vid seger i dag oerhört nära ligaguldet. Klockan 14:30 börjar matchen som du ser på Canal Plus Sport Extra.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!