Lördag 8 Maj
Stockholm

Mourinho: "Vill inte lämna Inter"

Portugisen är inte färdig i Italien ännu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter bara ett år i Inter har José Mourinho ryktats vara på väg bort från klubben. Portugisen som redan säkrat Scudetton med Inter har dock inga planer på att lämna Milano i första taget.

– En del tror att jag vill lämna Inter, men det är inte sant. Det är hur som helst sant att jag vill vinna titlar i alla tre toppligor. Jag har vunnit i England och Italien, jag vill göra det i Spanien också. Det är ett mål med karriären, men jag har år att uppnå det, säger Mourinho i en intervju med A Bola.

– En av mina styrkor är att jag inte blir nostalgisk som andra portugiser lätt blir utomlands. Jag lever i England som om jag vore engelsman, och i Italien som om jag var italienare.

"The Special One" kom till Inter för att hjälpa laget till en efterlängtad Champions League-titel. Men i år tog det slut redan i åttondelsfinalen där finallaget Manchester United blev för svåra. Något som Mourinho inte var sen med att erkänna.

– Vi vann inte Champions League för att vi är underlägsna Barcelona, Manchester United och Chelsea. Vi tillhör samma grupp som Arsenal, Milan, Juventus, Bayern, Porto.

Mourinho rankar ligatiteln med Inter som sin största merit i karriären.

– Det här är min viktigaste merit i karriären, eftersom att det var den svåraste att vinna. Jag vann Scudetton i min debut i italiensk fotboll, som enda utländsk tränare, i en klubb som redan har vunnit de tre senaste titlarna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela