Mourinho: "Vill inte lämna Inter"

Portugisen är inte färdig i Italien ännu.


Efter bara ett år i Inter har José Mourinho ryktats vara på väg bort från klubben. Portugisen som redan säkrat Scudetton med Inter har dock inga planer på att lämna Milano i första taget.

– En del tror att jag vill lämna Inter, men det är inte sant. Det är hur som helst sant att jag vill vinna titlar i alla tre toppligor. Jag har vunnit i England och Italien, jag vill göra det i Spanien också. Det är ett mål med karriären, men jag har år att uppnå det, säger Mourinho i en intervju med A Bola.

– En av mina styrkor är att jag inte blir nostalgisk som andra portugiser lätt blir utomlands. Jag lever i England som om jag vore engelsman, och i Italien som om jag var italienare.

"The Special One" kom till Inter för att hjälpa laget till en efterlängtad Champions League-titel. Men i år tog det slut redan i åttondelsfinalen där finallaget Manchester United blev för svåra. Något som Mourinho inte var sen med att erkänna.

– Vi vann inte Champions League för att vi är underlägsna Barcelona, Manchester United och Chelsea. Vi tillhör samma grupp som Arsenal, Milan, Juventus, Bayern, Porto.

Mourinho rankar ligatiteln med Inter som sin största merit i karriären.

– Det här är min viktigaste merit i karriären, eftersom att det var den svåraste att vinna. Jag vann Scudetton i min debut i italiensk fotboll, som enda utländsk tränare, i en klubb som redan har vunnit de tre senaste titlarna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.