Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rooney: "Iniesta är bäst i världen"

Sport | 28/05/2009 11:46

Wayne Rooney blev mäkta imponerad av Barcelonas spelfördelare: "Bäst i världen."

På förhand handlade det om Cristiano Ronaldo mot Lionel Messi. Med facit i hand borde det ha snackats mer om Andres Iniesta. Barcelonas spelfördelare gjorde lite som han ville på det offensiva mittfältet och sprang stundtals mellan United-spelarna som om de vore koner.

Wayne Rooney är en av de som efter den tunga förlusten nu erkänner att världens bästa spelare faktiskt inte finns i hans lag, utan i Barcelona. Men han heter inte Messi.

– Barcelona är ett briljant lag och enligt min åsikt är Andres Iniesta världens bästa spelare. Han är otrolig, säger Rooney till Sky Sports.

Att Barcelona förtjänade att vinna är det inget snack om. Manchester United var som paralyserade under matchens mittersta 60 minuter. De första tio och de sista 20 minuterna kan anses vara okej, annars spelade de som vilket dussingäng som helst i Premier League. Men Barcas insats ska inte förringas.

– De förtjänade att vinna. Jag har aldrig spelat mot ett bättre lag än det här Barcelona. De är ett fantastiskt lag, säger Rooney.

Skrivet av: