Barcelona Champions Leaguemästare

Värdiga vinnare - Manchester United ovanligt bleka.

Barcelona är årets Champions Leaguemästare. 2-0 mot Manchester United är ett rättvist resultat. Eto'o gör första målet och Messi fastställer resultatet. Värdiga målskyttar för ett värdigt vinnarlag.

Innan matchen fanns det en oro för att Barcelonas backlinje inte skulle klara av uppgiften. Släpper man inte fram Manchester slipper man tänka på den saken. Barcelona kan rulla boll och gjorde det. Med en alldeles egen form av magnetism sitter fotbollen fast vid deras fötter.

De första tio minuterna provade Manchester United vingarna. Första målchansen kom redan i första minuten på ett frisparksläge. Bollen gick strax utanför. Något som gått igen i Manchesters alla skottförsök under halvleken.

Barcelona syntes knappt till i inledningen av matchen.

Så fick Iniesta bollen. Den nådde fram till Eto'o som vrider bort vänsterbacken Evra i straffområdet och säkert placerar bollen i mål. Barcelona hade knappt haft ett vettigt pet på bollen innan målet, men sedan ändrade matchen bild helt och hållet.

Manchester United tappar udden. Laget tycks nervigt. Taffligt försvarsspel med rensningar på pojklagsnivå. Inte många passningar går rätt för det engelska laget: man passar för hårt eller för snett.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt. Man ökade pressen lite men skapade inget av värde. Det som brukar fungera för det engelska mästarlaget var på onsdagen som bortblåst.

La liga-laget spelar inte på resultatet. Det bör man inte göra heller. Ger man Manchester United ett lillfinger kommer de snabbt att tugga i sig hela handen.

Messi sätter resolut 2-0 på en nick med häng i luften i 70:e minuten. De sista tio minuterna får Manchester United till ett spel och chanser, med både Scholes och Berbatov inbytta. Men satsningen började för sent. Barcelona gav inte United en chans i dag.