Premier Leagues spelschema klart

- 17/06/2009, 12:12 -

Mästarna United får en "enkel" inledning. Näst sista omgången kan avgöra allt.

Det är nog många fans som i dag, onsdag, sitter och studerar det nyutkomna spelschemat för nästa Premier League-säsong. Hur inleder lagen? Vilka helger blir svårast? Är avslutningen tuff? Det är många frågor som kräver svar.

Ett som är säkert är i alla fall att titelhållande Manchester United får en "enkel" start på ligan. I premiäromgången den 15 augusti kommer nyuppflyttade Birmingham till Old Trafford på besök och i omgången därefter reser United till en annan nykomling – Burnley – för match.

Liverpool drömmer återigen om att en gång för alla hamna överst i tabellen. Premiären blir dock en tuff nöt att knäcka då Tottenham på White Hart Lane är vad som gäller. Som ett slag i ansiktet på alla Liverpoolsupporters tvingas laget även avsluta ligan på bortplan – mot Hull.

Chelsea tar sig an just Hull hemma i premiären i vad som blir Carlo Ancelottis första Premier League-match, medan Arsenal och Everton möts i en liten toppmatch direkt. Arsenal kommer för övrigt få ett ruskigt tufft månadsskifte januari/februari. Eller vad sägs om ligamatcher mot United (hemma 30 januari), Chelsea (borta 6 fabruari) och Liverpool (hemma 9 fabruari) inom loppet av 11 dagar?

En dag vi redan nu kan boka in i kalendern är första maj. Det är Premier Leagues näst sista omgång och Liverpool tar emot Chelsea i en match som kan komma att avgöra hela ligan.

Skrivet av: