"Önskade Rooney en härlig semester"

Fabio Capello om varför han tog av sin anfallsstjärna redan i paus mot Andorra.


England är på god väg att säkra en VM-plats i Sydafrika 2010. Med sju raka segrar leder man VM-kvalgrupp 6 överlägset på 21 poäng – tio före Kroatien och Ukraina som har en match mindre spelad.

På onsdagen krossades Andorra hemma på Wembley med enkla 6-0 och förbundskaptenen Fabio Capello kunde kosta på sig att ta av Wayne Rooney redan i halvtid. Unitedstjärnan hade då gjort två mål, men blev alltså nekad chansen till ett hat-trick.

– Jag bestämde och sa "tack ska du ha, ha en trevlig semester", sa Capello, om motiveringen han gav Rooney, enligt Sky Sports.

Redan efter fyra minuter skallade Rooney in 1-0 på ett vackert inlägg från Glen Johnson, och mot slutet av halvleken mötte anfallaren mycket snyggt en ny boll slagen av Johnson som ledde till 3-0. Portsmouthbacken, som stod för totalt tre assist och även låg bakom Frank Lampards 2-0, hade en fantastisk afton och får tillsammans med Ronney de högsta betygen i de engelska tidningarna.

– Självförtroende är väldigt viktigt. När en spelare som Glen Johnson spelar i landslaget är sådant viktigt för honom. Han har utvecklats enormt, säger Capello om högerbacken.

En seger till i kvalet räcker för att England ska säkra en VM-biljett.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!