Zlatan dominerade på Olimpico

Zlatan och Inter körde över Roma och tog över Serie A-ledningen.

Francesco Totti var tillbaka i Roma. Men Inter hade Zlatan Ibrahimovic. Svensken var kungen av Rom då Inter utklassade AS Roma med 4-0 i serie A-fotbollen på söndagskvällen i Stadio Olimpico.

Francesco Tottis återinträde på Olympiastadion efter långvarig skada var efterlängtad hos Roma-fansen. Romas kelgris glimtade till, men har en bit kvar till toppformen.

Det har inte Zlatan Ibrahimovic. Han förgyllde en blomstrande höst med ytterligare två ligamål, nummer fyra och fem i raden, och låg bakom Inters siffermässigt stora seger. Ända tills en bit in i andra halvlek skapade Roma väl så mycket chanser som Inter. Men offensiven straffade sig å det gruvligaste. Det såg Zlatan Ibrahimovic till. Ur misstänkt offsideposition sprang han sig fri i femte minuten och lobbade behärskat bollen över Romas utrusande målvakt Doni.

Andra halvlek hann knappt komma i gång innan den store svensken slog till igen. Ibrahimovic avslutade en löpduell med Simone Loria med att lura denne och slå en vänster bredsida förbi Doni.

Men det var inte över med det. Två plötsliga och välriktade långskott från Dejan Stankovic respektive Victor Obinna slog ned som blixtnedslag i Romas bur och förvandlade Inters ledning till 4-0 på bara tre minuter. Med mer än halvtimmen kvar var Roma ett slaget lag.

Inter toppar nu tabellen med 16 poäng på sju matcher. Roma är kvar på 14:e plats och tränaren Luciano Spalletti bör se sig om efter ett nytt jobb.

Inters lokalkonkurrent Milan hänger på i toppstriden efter 3-0 mot Sampdoria. Milan är sexa, men har bara tre poäng upp till Inter. Sampdorias försvarare Stefan Lucchini fick kliva av fotbollsplanen efter att tagit med handen i straffområdet, på den efterföljande straffen gjorde Ronaldinho 1-0 och elva minuter senare utökade brasilianaren Milans ledning. Skyttekungen Filippo Inzaghi fastställde slutresultatet och Milan är nu en poäng bakom trion Udinese, Catania och Napoli.

Catania besegrade Palermo 2-0 i söndagens Sicilienderby efter att Palermo drabbats av en utvisning. Udinese hämtade in 0-2-underläge till 2-2 mot Lecce.

Se 4-verkeriet här

Matchen är slut. Inter har just rullat upp Roma på Stadio Olimpico. Roma-tränaren Luciano Spalletti står kvar vid sidlinjen och försöker stötta sina spelare.

88' Förnedringen av Roma tar upp Inter till ligaledning på 16 poäng. Roma blir kvar på 14:e plats, hela nio poäng bakom Inter efter sju spelade omgångar.

85' Mancini buas vid varje bollkontakt.

82' Zlatan byts ut efter en alldeles lysande insats. Argentinaren Julio Cruz tar över på topp.

81' Zlatan Ibrahimovic har återigen visat att han trivs bättre i Italien än i blågult.

78' Stankovic ut - Dacourt in

77' Roma-fansen har börjat lämna Stadio Olimpico, klart missnöjda.

76' Jlio Cécar gör en bra räddning på Riises frispark.

75' Chivu får gult kort för att ha dragit Vucinic i tröjan.

74' Taddei ut - Okaka in

72' Roma-spelarna ser uppgivna ut.

71' Frisparken leder till att Maicon nickar stenhårt i stolpen.

70' Zlatan klackar sig förbi Taddei och Juan som river ner svensken. Bra frisparksläge för Inter.

69' Den store Totti byts ut som en förlorare i sin comeback mot Jeremy Menez.

68' Mancini buas ut när han blir inbytt mot Quaresma.

67' Totti skjuter stenhårt lågt till höger om Jlio Cécar som återigen räddar.

57' Roma-tränaren Luciano Spalletti har varit nära sparken hela säsongen, nu närmar sig avskedet.

55' Måååååål! Obinna bombar in Inters fjärde mål från strax utanför straffområdet. Roma befinner sig i ett fritt fall och stackars Doni i Roma-målet kan inte acceptera vad han ser.

53' Måååååål! Stankovic dundrar in Inters tredje mål via en andraboll från en hörna.

51' Aquiliani skjuter ett stenhårt skott högt mot krysset som återigen räddas av Jlio Cécar.

50' Riises skjuter men skottet träffar en försvarare och går utanför. Roma pressar Inter.

46' Måååååål! Zlatan har gjort mål igen. En minut in i andra halvlek slog han till. Ensam med målvakten rullade han iskallt in 2-0 till Inter.

En mycket välspelad halvlek. Zlatans mål är enda skillnaden mellan lagen. Målet kom sen Cicinho upphävt offsiden på sin högerkant och målvakten Doni rusat ut bara för att se bollen gå i en båge över honom och in i mål. Roma har haft några bra chanser men inte kunnat sätta dit någon av möjligheterna. Totti verkar vara i bra form och mesta av Roma-spelet har gått via "il pupone".

Halvtid

43' Totti fixar frispark som han själv skjuter efter att Riise petat fram bollen men skottet träffar en framrusande Sulley Muntari.

42' Totti passar in på volley till Vucinic som får se sin nick räddas av en försvarare.

34' Vucinic skjuter rakt på Jlio Cécar som inte har några problem med räddningen.

33' Perotta får ett mål bortdömt för offside. Han kom fri efter en chip-passning från Totti som dessförinnan hade tryckt bort Zlatan i en närkamp.

32' Vucinic får gult kort efter en tuff tackling.

20' Quaresma skjuter igen från strax utanför straffområdet. Doni räddar till hörna.

18' Zlatan klackar bollen till Quaresma som försöker träffa krysset med sedvanlig yttersida.

15' de Rossi avslutar efter en fin Roma-kontring men Jlio Cécar räddar. Matchen spelas i högt tempo och den tekniska kvaliten är otroligt hög.

13' Maicon stod för en grov miss i den 13:e minuten när han fri med målvakten Doni sköt långt utanför.

4' Mååååååål! Zlatan har gjort mål efter bara fyra minuter. Zlatan kom loss efter en misslyckad offsidefälla och lobbade bollen över Roma-målvakten Doni. Otroligt snyggt. Cicinho upphävde offsiden. Passningen från Maicon var perfekt tajmad.

1' Zlatan och Totti startar för sina respektive lag. Tottis första start sen skadan i april.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.