Mesta mästarna i mästarligan

Överlägset flest titlar i sina länder. Nu möts Juve och Real i mästarligan.


Matchen är slut. Publiken är i extas och sjunger högre än på hela säsongen. Ranieri ser lättad ut. Mittbackarna Chielli och Mellberg omfamnar varandra. Mellberg är alltså en vinnare i debuten i Champions League. Juve-spelarna skakar hand med Cannavaro. Juventus-spelarna tackar publiken med applåder.

90' Juventus och Sissoko springer och springer. Det är bara någon minut kvar och Ranieri är fortfarande Juventus tränare.

81' Juve-spelarna sliter som djur, täcker skott och spelar verkligen för den pressade tränaren och klubbmärket.

77' Amauri applåderas när han byts ut mot Vincenzo laquinta

75' Royston Drenthe byter att Rafael Van der Vaart.

75' Reals press har avtagit. Juventus försöker flytta upp spelet och ser ut att lyckas med det.

68' Del Pieros frispark tas lätt hand om av Casillas.

67' Nedved fixar frispark. Del Piero kommer ta den.

65' Mååååål! Van Nistelrooy har gjort det. Efter en lång Real-press nickade han in spanjorernas kvittering.

65' Van der Vaart skjuter rakt på Manninger som står kvar i sitt hörn.

64' Real har bra frisparskläge.

61' Real har tagit över spelet helt och hållet. Van der Vaart sköt i stolpen. Bollen har varit i spel i över två minuter och Juventus har svårt att hålla i bollen.

57' Sneijders frispark nära gå direkt in i mål.

55' Holländarna Van der Vaart och Sneijder kombinerar. Sneijder hittar Van der Vaart i straffområdet men dennes nick går utanför.

54' Arjen Robben ut, Gonzalo Higuain in.

48' Mååååål! Amauri har utökat Juventus ledning. Efter ett långt inlägg från tjecken Pavel Nedved nickade han in 2-0-målet via en försvarare.

46' Juventustränaren Claudio Ranieri har bytt in Olof Mellberg. Mellberg gör alltså Champions League-debut. Nicola Legrottaglie får kliva av.

Halvtid. Del Pieros supermål skiljer lagen åt. Efter passning av Amauri slog Del Piero till direkt från circa 25 meter. Real Madrid har inte lyckats skapa något av värde. Juventus börjar likna gamla tiders Juventus. Som det ser ut nu kan den gamla damen hålla Reals stjärnor i schack så länge de känner för det.

I den andra matchen i gruppen lyckades Zenit rädda en poäng mot Bate Borisov efter mål av Fatih Tekke i den 80:de minuten. Matchen började 18.30. Anmärkningsvärt är att Ålborg har 2-2 borta mot Villareal. Manchester United leder hemma mot Celtic efter mål av Bulgaren Dimitar Berbatov, misstänkt offside.

42' Händer inget speciellt. Juventus har fyllt igen det centrala mittfältet och glidarna i Real Madrids mittfält har svårt att skapa något.

37' Claudio Marchisio är skadad. Ersätts av Hasan Salihamidzic.

31' Juventusfansen ger sig inte. Cannavaro har det inte lätt.

28' Juventusfansen stöttar sitt lag till fullo. Applåder och klubbsånger tänder Juventusspelarna som spelar som ett mästarlag, och inte ett krislag som många kallar de.

27' Amauri missar en bra chans.

23' Fabio Cannavaro buas ut vid varje bollkontakt. Hans flytt till Real från det sjunkande skeppet Juventus är inte populärt.

22' Juventus jobbar som ett lag. Elva man i försvar ger inte Real utrymme att lira boll.

20' Van der Vaart igen. Skjuter ett stenhårt skott strax utanför krysset. Snygg framspelning av Raul.

19' Van der Vaart håller undan två Juventusspelare men skjuter rakt på Manninger i målet.

14' Juventus får hörna som inte leder till någonting.

10' Spelet böjar fram och tillbaka. Men man märker att Real Madrid är chockade efter Del Pieros underbara ledningsmål.

5' Måååååål! Del Piero har gjort mål. Fri i mitten utanför straffområdet skjuter han till vänster om Casillas i Real-målet.

1' Matchen är igång. Olof Mellberg inleder på bänken.

------

Tillsammans har de båda storklubbarna Juventus (27 i Serie A) och Real Madrid (31 i Primera Division) vunnit 58 ligatitlar. I kväll vill de ta ett stort steg mot att bli mästarnas mästare.

Spanska mästarna Real Madrid gästar ett Juventus som går igenom klubbens tuffaste period sedan Calciopoli 2006. Turin-klubben har inte vunnit på mer än en månad och krisen väntar runt hörnet. Nu är det vinna eller försvinna menar den pressade tränaren Claudio Ranieri.

– Vi vet att Real är spanska mästare och spelar bra för stunden, samtidigt har vi inte varit så bra som vi velat, därför har vi absolut inget att förlora och allt att vinna, säger Ranieri på sin 57-årsdag.

Succésvensken Albin Ekdal får tyvärr stå över matchen i kväll. 19-åringen togs inte med i i Juventus Champions League-trupp. Däremot är Olof Mellberg tillbaka från skada och sitter på bänken men italienarna lider ändå av stora avbräck på stora spelare. David Trezeguet, Jonathan Zebina, Cristiano Zanetti, Tiago, Mauro Camoranesi, Vincenzo Iaquinta, och Nicola Legrottaglie är alla skadade. Detta avänder Ranieri för att öka pressen på Real Madrid.

– Det är ett stort test men Juventus är ett lag som är långt ifrån att vara färdigbyggd.

Real Madrids Bernd Schuster har däremot haft flera år på sig att bygga ett lag som kan knipa Champions League-titeln. Klubben har inlett säsongen med att dundra in 20 mål på sju matcher och efter två raka ligaguld läggs nu extra fokus på mästarnas liga.Trots att klubben otroligt nog inte lyckades knipa åt sig flera eftertraktade namn under Silly Season förväntar sig ändå de flesta att den kungliga klubben ska dominera Europa i år. Något Schuster är medveten om.

–Att vinna mot Juventus skulle stärka vår position i jakten på vårat mål, säger tysken.

En sak att hålla ett extra öga på är Fabio Cannavaros återkomst till Turin. Italienaren lämnade den gamle damen när det bekräftades att klubben skulle degraderas till Serie B efter Calciopoli. Han kommer knappast att känna sig välkommen av fansen i Stadio Olimpico.

– Ingen tyckte om att jag lämnade klubben, och fansen kommer säkert att bua varje gång jag rör bollen, men jag tog chansen att spela för Real Madrid, det får man bara en gång i livet, säger han till klubbens hemsida.

Och hur matchen går?

– Vi åker inte till Turin för att förlora, säger Cannavaro.

Läs mer om Champions League på Ola Wenströms superblogg Tillfälligt avbrott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!